Tuesday, October 30, 2012

Πως να επιλέγουμε τα δημητριακά πρωινού


ballΤο πρωινό είναι  το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μπορεί να είμαστε πολύ βιαστικοί για να ετοιμάσουμε ένα μεγάλο πρωινό, γι αυτό και κάποιοι επιλέγουμε να το παραλείπουμε. Όμως, το να ρίξουμε λίγα δημητριακά πρωινού σε ένα μπωλ με γάλα, δεν παίρνει καθόλου χρόνο, και τα λεπτά που χρειάζονται για την κατανάλωσή τους, σίγουρα αξίζουν τον κόπο.
Πώς επιλέγουμε τα δημητριακά που θα καταναλώσουμε:

1. Κοιτάμε τις  ετικέτες τροφίμων που αναγράφονται στη μια πλευρά του κουτιού. Ελέγχουμε πόση ζάχαρη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία έχουν.
2. Επιλέγουμε δημητριακά που περιέχουν 5 γραμμάρια ή λιγότερα ζάχαρης, ανά μερίδα. Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια φρούτων ή σταφίδες αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση. Αποφεύγουμε τα δημητριακά με πολύ ζάχαρη. Κάποια από αυτά μπορεί να περιέχουν ακόμη και περισσότερο από 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ανά μερίδα.
3. Επιλέγουμε δημητριακά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες – τουλάχιστον 3 γραμμάρια ανά μερίδα. Αυτά είναι συνήθως τα ολικής αλέσεως δημητριακά, το κουάκερ (βρώμη), το μούσλι, τα all bran. Τις περισσότερες φορές, όσο περισσότερη ζάχαρη περιέχουν κάποια δημητριακά, τόσο πιο φτωχά σε φυτικές ίνες είναι.
4. Προτιμούμε τα δημητριακά που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (π.χ. βιταμίνη D, ασβέστιο).
5. Συνδυάζουμε τα δημητριακά μας με γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρά για ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό.

Πηγή : http://www.youdiet.gr

No comments:

Post a Comment