Tuesday, October 30, 2012

Το Top-10 Των Τροφών Που Καίνε Το Λίπος


Για να χάσεις κιλά, πρέπει να μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες που καταναλώνεις. Εκτός από το γυμναστήριο, που παίζει κι αυτό το ρόλο του στη διατροφή, μπορείς να καταναλώνεις «έξυπνες» τροφές που καίνε το λίπος, είναι δηλαδή λιποδιαλυτές. Αυτό σημαίνει ότι βοηθούν τον οργανισμό σου να διώξει τις τοξίνες.


Το λεμόνι
Ένα καλό και παλιό κόλπο των σοφών γιαγιάδων μας είναι ο χυμός λεμονιού που έβαζαν μέσα σε μία κούπα ζεστού νερού. Αν δεν μπορείς να το πιείς έτσι, δοκίμασε να κάνεις τη δική σου σπιτική λεμονάδα, ή ακόμη μπορείς να βάζεις περισσότερο φρέσκο λεμόνι στα φαγητά, αλλά και στις σαλάτες που καταναλώνεις.

Το σέλινο Εδώ στην Ελλάδα, το σέλινο είναι λίγο παρεξηγημένο. Οι πιο πολλοί το βάζουν μόνο στη φασολάδα. Ενώ το σέλινο είναι από τα λίγα λαχανικά που είναι τόσο θρεπτικά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και πολύ λίγα λιπαρά. Κι όχι μόνο αυτό, πρέπει να σου πω πως τρώγοντας σέλινο, καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες ακόμη κι από το να σκέφτεσαι ότι το τρως!

Το αβοκάντο Υπάρχει μία θεωρία που λέει να φας αβοκάντο και να μην το φοβάσαι. Είναι ένα φρούτο που μπορεί να κάψει το λίπος σου. Επίσης, το αβοκάντο κάνει καλό στο δέρμα, στα μαλλιά και τα νύχια! Στο Λονδίνο το χρησιμοποιούν οι vegetarians αντί για βούτυρο!


Το τσίλι Γενικά τα καυτερά φαγητά μας βοηθούν στο να μεταβολίζουμε την τροφή μας καλύτερα. Έτσι, θα σου πρότεινα να βάζεις τουλάχιστον σε όλα τα κοκκινιστά σου φαγητά λίγο φρέσκο τσίλι. Θα το βρεις στο σούπερ μάρκετ στην κόκκινη εκδοχή του, αλλά και την πιο γλυκιά πράσινη και πάντα φρέσκο!

Το νερό H κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού βοηθά στη διατροφή μας. Ενυδατώνει τόσο το δέρμα μας εξωτερικά όσο και το σώμα μας.


Σαλάτα Οι πρασινάδες κάνουν καλό, είτε αυτό είναι ένα απλό μαρούλι είτε σπανάκι. Καλό θα είναι να καταναλώσεις τα πράσινα λαχανικά σου φρέσκα σε σαλάτα και να μην τα βράσεις ή τα τσιγαρίσεις, γιατί χάνουν τις θρεπτικές του αξίες κι έχουν περισσότερες θερμίδες.

To αυγό
Το αυγό παραμένει ένα μικρό μυστικό της διατροφής. Περιέχει μεγάλη δόση πρωτεΐνης, χορταίνει και βοηθά στη μείωση του λίπους. Μπορείς να το φας βραστό σε σαλάτα ή να κάνεις τη δική σου σαλάτα με αυγό με παγωμένη ντομάτα κι άλλα ζαρζαβατικά!


Η βρώμη
Η βρώμη εμπεριέχεται σε πολλά μπισκότα που τρώμε. Είναι ιδανική στο να δίνει ώθηση στον μεταβολισμό μας και να τον ενεργοποιεί. Μπορείς να την αναμείξεις με τα πρωινά δημητριακά ή με το γιαούρτι σου.

O σολωμός
Ο σολωμός περιέχει Ω3, που μπορεί βάσει αυτής να μειώσει μία ορμόνη στο σώμα που λέγεται λεπτίνη. Όσο πιο χαμηλά κρατάς τη λεπτίνη σου, τόσο περισσότερες θερμίδες καις. Ψήσε το σολωμό σου στο φούρνο χωρίς να χρησιμοποιήσεις έξτρα λάδι (γιατί είναι λιπαρό ψάρι) και βάλε μπόλικα μπαχαρικά!


O ύπνος
O ύπνος μπορεί να μην είναι φαγητό και να μην καταναλώνεται, αλλά αξίζει να του δώσεις λίγη σημασία. Αν δεν κοιμόμαστε σωστά, ο οργανισμός μας δεν ανταποκρίνεται σωστά. Δώσε χρόνο λοιπόν στον εαυτό σου και κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ξεκουράσου και κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες το βράδυ!

Να θυμάσαι πως πρέπει να καταναλώνουμε λίγο από όλα. Δεν είναι καλό να φτάνουμε στα άκρα. Κι η σοκολατίτσα καλή είναι, αν είναι μαύρη... Καλή μας όρεξη!

Πηγή : http://miss.gr

No comments:

Post a Comment