Monday, October 29, 2012

Διατροφή για να χαθούν πόντοι στην κοιλιά!

Η αναγνώστρια του shape.gr aναρωτιέται ποια διατροφή πρέπει να ακολουθήσει για να κάνει επίπεδη την κοιλά της. Η Μαργαρίτα Οκτωράτου απαντά.
 
Η ερώτηση της αναγνώστριας: Ποιά είναι η καλύτερη διατροφή για να χάσω πόντους από την κοιλιά. Υψηλή σε πρωτεΐνες ή χαμηλή σε υδατάνθρακες.
Διατροφή για να χαθούν πόντοι στην κοιλιά!
Η απάντηση της διαιτολόγου, Μαργαρίτας Οκτωράτου: Η καλύτερη διατροφή για απώλεια πόντων στην περιοχή της κοιλιάς είναι εκείνη που:

A. προωθεί την καύση λίπους (χαμηλή σε ενέργεια) και
B. διατηρεί σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα (πλούσια σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες).

1. Φρόντισε να έχεις μικρά και συχνά γεύματα (ώστε να αναγκάζεις τον οργανισμό σου να χρησιμοποιεί το λίπος του και όχι μόνο το γλυκογόνο του για παραγωγή ενέργειας).

2. Σε κάθε γεύμα φρόντισε να έχεις μικρή ποσότητα υδατανθράκων (αδρά επεξεργασμένων, όπως όσπρια, νιφάδες βρώμης, αναποφλοίωτο ρύζι) συνδυασμένους με λαχανικά (πχ ρόκα, σπανάκι, καρότο, τομάτα, κόκκινο λάχανο) και πηγή πρωτεϊνης (άπαχο κοτόπουλο, ψάρι) και χρησιμοποίησε ελαιόλαδο ή λάδι κανολα ως πηγή λίπους στο φαγητό ή τη σαλάτα, (για καλύτερο γλυκαιμικο και ινσουλιναιμικό έλεγχο). Βάλε στο διαιτολόγιό σου φρούτα (αχλάδι, ακτινίδιο, ξηρά δαμάσκηνα, φράουλες), ψάρια (όπως σολωμό, τσιπούρα, σαρδέλλα) , ημιάπαχα γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι  με προβιοτική καλλιεργεια, τυρί).
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή βασίζεται σε τέτοια τρόφιμα αποθηκεύουν λιγότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

3. Πίνε πολύ νερό και πράσινο τσάι.

4. Για βέλτιστα αποτελέσματα χρειάζεσαι συστηματική αερόβια άσκηση (γρήγορο περπατημα, ποδήλατο κλπ).
 
Πηγή : http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment