Tuesday, October 30, 2012

Κυτταρίτιδα ώρα μηδέν!


Κυτταρίτιδα ώρα μηδέν!

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην όψη φλοιού πορτοκαλιού
Για να καταπολεμηθεί η κυτταρίτιδα, αυτός ο μόνιμος και επίμονος εχθρός του γυναικείου σώματος, χρειάζεται και άθληση και ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος ζωής, αλλά ένα επιτυχημένο διατροφικό πλάνο κατά της κυτταρίτιδας θα μας σώσει. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι συγκεκριμένες τροφές μπορούν να διασπούν το λίπος, να επιβραδύνουν τη διάσπαση του κολλαγόνου και έτσι γίνεται καλύτερα η κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμώντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα είναι μια σωματική κατάσταση που επηρεάζει πάνω από το 90% των γυναικών, υπάρχουν όμως τροφές που μπορούν να μειώσουν έως και να εξαφανίσουν το πρόβλημα με την επιφύλαξη όμως στις περιπτώσεις που οφείλεται σε κληρονομικά αίτια ή σε ορμονική θεραπεία. Ποιες τροφές να προτιμάμε, λοιπόν; Ποια φαγητά και ποτά θα μας βοηθήσουν;

-Ο καφές, το τσάι και το κακάο: Έχουν υψηλά ποσοστά καφεΐνης και καίνε το λίπος.
-Τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα φασόλια και τα λαχανικά: Περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που καίνε το λίπος και μειώνουν την κυτταρίτιδα. Αντίθετα, πρέπει να αποφεύγεις το λευκό ψωμί, τα μπισκότα και τα μάφινς.
-Το νερό: Κατανάλωσε απεριόριστες ποσότητες νερού καθημερινά για να διώξεις τις τοξίνες από το σώμα σου και να κρατήσεις μια καλή κυκλοφορία του αίματος.

-Το σέλινο, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια και το πεπόνι: Είναι φυσικά διουρητικά και βοηθούν στη μείωση κατακράτησης υγρών. Απέφυγε τροφές που περιέχουν υψηλά ποσοστά νατρίου, που έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

-Ο σολομός και τα ψάρια που περιέχουν μεγάλες ποσότητες Ω-3 λιπαρών που διαστέλλουν τις αρτηρίες και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

-Το κόκκινο κρασί, οι χυμοί κόκκινων φρούτων και η φλούδα των κόκκινων σταφυλιών: Εμποδίζουν τη δημιουργία δύο ενζύμων που διασπούν το κολλαγόνο, το οποίο φαίνεται πως εμποδίζει τη δημιουργία της κυτταρίτιδας.
Και τι να αποφύγουμε με κάθε τρόπο;

-Τις τοξίνες: Κόψε τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια...

-Το αλάτι: Μπορεί να μετατρέψει την κυτταρίτιδα σε μόνιμο πρόβλημα.

-Το γρήγορο φαγητό που είναι γεμάτο λίπος και πολυακόρεστα λιπαρά.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία των βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων στη διατροφή μας. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για να διατηρήσουμε μία επιδερμίδα νέα και σφριγηλή. Όσο καλύτερη είναι η υγεία της επιδερμίδας, τόσο δυσκολότερα θα κάνει την εμφάνισή της η επίμονη κυτταρίτιδα. Αποτελέσματα θα δείτε σταδιακά, κρατώντας αυτόν τον τρόπο ζωής- αποτελέσματα που παίρνουν καιρό για να συνηθίσει το σώμα αλλά μένουν!

Πηγή : http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment