Monday, October 29, 2012

Υπάρχουν απαγορευτικοί συνδυασμοί τροφίμων;

3831064_blogΔεν υπάρχουν απαγορευτικοί συνδυασμοί τροφίμων! Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι το κρέας με το ρύζι ή το κοτόπουλο με τα μακαρόνια προκαλούν αύξηση βάρους. Αντίθετα, ένα γεύμα όταν περιλαμβάνει τρόφιμα από διάφορες ομάδες θεωρείται πιο ισορροπημένο αφού παρέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Τα πάντα είναι θέμα μέτρου. Η διατήρηση ενός επιθυμητού βάρους επιτυγχάνεται με τη διατήρηση του ισοζυγίου ενέργειας. Επίσης, δεν υπάρχουν τρόφιμα ή ουσίες που να διαλύουν το λίπος που έχουμε αποθηκευμένο στο σώμα μας. Ο μηχανισμός της λιπόλυσης είναι συγκεκριμένος: αυτό που καταναλώνουμε πρέπει να είναι λιγότερο από αυτό που ξοδεύουμε. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι η κατανάλωση τροφίμων και καρυκευμάτων συμβάλλει στην καύση του λίπους.
Τέλος, η καλύτερη αποτοξίνωση για τον οργανισμό είναι και θα παραμείνει πάντα η σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Μας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, προστατεύει την υγεία μας και μας χαρίζει ενέργεια. Οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι περισσότερο ένας μύθος του μάρκετινγκ, παρά μια υγιεινή διατροφική επιλογή, όπως προβάλλονται. Οδηγούν σε ταχεία απώλεια βάρους, που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τον οργανισμό και σίγουρα δεν αποτελούν μια μακροπρόθεσμη λύση για το σωματικό βάρος και την υγεία μας. Όλα τα τρόφιμα μπορούν να ενταχθούν σε μια ισορροπημένη διατροφή, αρκεί οι επιλογές μας να χαρακτηρίζονται από μέτρο στην ποσότητα. Εξάλλου, η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί και τον καλύτερο τρόπο απώλειας βάρους! Προκαλεί κατά βάση απώλεια λιπώδους ιστού και σε σημαντικά μικρότερο ποσοστό απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας και παράλληλα δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας.

Πηγή : http://www.dietup.gr

No comments:

Post a Comment