Monday, October 29, 2012

Αδυνατίστε σε 7 ημέρες!

Αδυνατίστε σε 7 ημέρες!
Γυρίσατε από τις διακοπές σας και συνειδητοποιήσατε ότι έχετε παχύνει; Μήπως τα κιλά που χάσατε πριν τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις επανήλθαν; Μην πανικοβάλλεστε. Ακολουθήστε τις παρακάτω εύκολες συμβουλές και αποκτήστε τη σιλουέτα των ονείρων σας σε μόλις 7 μέρες.

Μέρα 1η: Ωμά σνακ πριν τις 4
Μπορεί να νομίζετε ότι είναι καλύτερο να τρώτε ωμά σνακ, όπως καρότα και άλλα φρούτα και λαχανικά το απόγευμα από να καταφεύγετε σε μπισκότα ή άλλες λιχουδιές, αλλά έχει αποδειχθεί ότι τα ωμά λαχανικά μετά τις 4 το απόγευμα είναι «καταστροφικά» για τον οργανισμό και τη σιλουέτα σας, αφού η σελουλόζη που περιέχουν χωνεύεται δύσκολα. Ειδικά αν το πεπτικό σας σύστημα δεν λειτουργεί κανονικά, τότε μια μεγάλη ποσότητα λίπους θα δημιουργηθεί γύρω από το στομάχι σας προσπαθώντας να το προστατέψει. Πρόκειται για ένα φυσικό αμυντικό μηχανισμό, ο οποίος όμως έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κοιλιάς.

Μέρα 2η
Κάντε επανεκκίνηση στον οργανισμό σας
Ξεκινώντας από σήμερα, πιείτε ένα ποτήρι νερό 15 λεπτά πριν από κάθε γεύμα και αποφύγετε να πιείτε τουλάχιστον μια ώρα αφού έχετε ολοκληρώσει το γεύμα σας. Τα υγρά που καταναλώνετε μετά από κάθε γεύμα μειώνουν την χωρητικότητα του πεπτικού σας συστήματος κάνοντας το να κινείται σε πολύ αργούς ρυθμούς. Επομένως πίνετε το νερό που χρειάζεται κάθε μέρα (2-3 λίτρα) αλλά στις σωστές ώρες! Έτσι θα επιταχύνετε την πέψη και άρα τις καύσεις του οργανισμού σας.

Μέρα 3η
Μασάζ για επίπεδο στομάχι
Ένα απλό μασάζ στο στομάχι μπορεί να είναι η λύση για να αποκτήσετε πιο επίπεδη κοιλιά, καθώς μπορεί να επιταχύνει την πέψη και να ενισχύσει τη διάθεσή σας, αφού συμβάλλει στην απελευθέρωση της ορμόνης ενδορφίνης. Για να κάνετε μασάζ, ξεκινήστε απαλές μαλάξεις με την παλάμη σας πάνω στο στομάχι σας. Συνεχίστε με περίπου 50 κυκλικές κινήσεις με τη φορά του ρολογιού γύρω από τον αφαλό σας. Έπειτα ανοίξτε περισσότερο τον κύκλο μέχρις ότου να συμπεριλάβετε και τα πλευρά σας και επαναλάβετε τις κυκλικές κινήσεις.

Μέρα 4η
Κάψτε γρήγορα λίπος
Καταστρέψτε αστραπιαία το λίπος τρώγοντας γιαούρτι. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Τεννεσσί έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά 3 φορές την ημέρα συνδυασμένο με δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά, έχαναν 22% περισσότερο λίπος από τις γυναίκες που έτρωγαν μία φορά την ημέρα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής γιατρό της έρευνας Michael Zemel, αυτό συμβαίνει γιατί το ασβέστιο και κάποια άλλα συστατικά των γαλακτοκομικών προϊόντων επιταχύνουν τον μεταβολισμό.

Μέρα 5η
Ξεγελαστείτε!
Ξεγελάστε το μυαλό σας λέγοντας ότι βάζετε μεγαλύτερη μερίδα χρησιμοποιώντας μικρότερο πιάτο. Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε σε μεγάλο πιάτο καταναλώνουν 30% μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού σε σχέση με αυτούς που τρώνε σε πιάτο στο μισό του μεγέθους. Επίσης θυμηθείτε να μασάτε σιγά και καλά το φαγητό σας. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι χρειάζονται περίπου 20 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινάμε να τρώμε ο εγκέφαλος να καταλάβει ότι χόρτασε.

Μέρα 6η
Με μέτρο η πρωτεΐνη
Χάρη στη μεγάλη δημοτικότητα διαιτολογίων τύπου Άτκινς, πολλοί πιστεύουν ότι οι δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνη είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουν κιλά. Στην πραγματικότητα όμως όταν προσλαμβάνεται μεγαλύτερη ποσότητα από την επιτρεπτή, δηλαδή 30% ή περισσότερο από την καθημερινή θερμιδική πρόσληψη, τότε τα αποτελέσματα είναι τα ακριβώς αντίθετα. Το σώμα μας δε μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης και δεν λειτουργεί σωστά τότε σχηματίζονται τοξίνες οι οποίες καταπονούν τα νεφρά μας οδηγώντας σε αφυδάτωση, μείωση της μυϊκής μάζας και έλλειψη ενέργειας. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι παρατηρείται στον οργανισμό σημαντική έλλειψη ασβεστίου. Και όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, τότε σίγουρα δεν έχετε διάθεση και δυνάμεις για να ακολουθήσετε κάποια άσκηση και το μόνο που θα θέλετε εκείνη τη στιγμή είναι μια σοκολάτα για να σας «τονώσει».

Μέρα 7η
Εξόρισε το φούσκωμα!
Εξουδετερώστε τη φουσκωμένη κοιλιά και τον τυμπανισμό που δημιουργείται από τον καφέ και τις τροφές με ένα πολύ εύκολο και απλό τρόπο. Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 250ml ζεστού νερού και πιείτε το πριν πάτε για ύπνο. Το διάλυμα αυτό θα υποστηρίξει το συκώτι σας στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Αν δεν αντέχετε τη γεύση του διαλύματος προσθέστε λιγότερη σόδα στην ίδια ποσότητα νερού. 

Πηγή : http://www.ygeia-evexia.gr

No comments:

Post a Comment