Tuesday, October 30, 2012

Εμείς Και Η Ζυγαριά!


Σχεδόν όλες οι γυναίκες που ξέρω, αδύνατες και μη, διατηρούν μία σχέση πάθους με τη ζυγαριά τους. Οι διατροφολόγοι πάλι, κάτι σαν το τρίτο πρόσωπο, βρίσκονται κάπου στη μέση αυτής της σχέσης. Σου λένε να την αγαπάς, αλλά να μην την κοιτάς και συνέχεια! Σε μία πρόσφατη έρευνα όμως όπου συμμετείχαν 16.000 άτομα, το 75% δήλωσε ότι ανεβαίνει στη ζυγαριά του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

'Αραγε, υπάρχει τρόπος να μην μας πιάνει η ψυχή μας λίγο πριν ανέβουμε εκεί πάνω; Διαβάστε μερικούς από τους λόγους που θα σας κάνουν να αγαπήσετε λίγο περισσότερο τη ζυγαριά σας.

1) Όσο πιο πολύ ζυγίζεσαι, τόσο πιο πολύ θα χάσεις!Δεδομένου του ότι η ζυγαριά δεν βρίσκεται θαμμένη κάπου στο μπάνιο ή κάτω από το κρεβάτι σας, αλλά σε ένα εμφανές σημείο, προετοίμαστε τον εαυτό σας να ανεβαίνει μία φορά την εβδομάδα. Αυτό θα σας κάνει να νιώθετε απόλυτο έλεγχο του εαυτού σας και έτσι θα μπορείτε να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα στην ισορροπημένη διατροφή που ακολουθείτε.


2) Ζυγαριά
Πρόσφατα είχα πάει να πάρω μία ζυγαριά ακριβείας, όπως μου είχε πει η δική μου διατροφολόγος, για να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα. Στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε κάποια εμφανής διαφορά με τις απλές ζυγαριές που είχαμε σπίτι. Όταν ανεβαίνεις πάνω σου δίνει ένα νούμερο. Οπότε, μην ξοδέψετε τα χρήματά σας για να αγοράσετε ζυγαριές ακριβείας κι άλλες hi-tech μπούρδες. Και η απλή ζυγαριά κάνει μια χαρά τη δουλειά της!

3) Διακυμάνσεις βάρους
Όταν μετράτε συχνά το βάρος σας εκτός του ότι αρχίζετε λίγο να γίνεστε psycho, όσο περνά ο καιρός, υπάρχει περίπτωση αντί να μειωθεί να το δείτε να αυξάνεται. Αυτό γίνεται ειδικά το καλοκαίρι, όπου καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες νερού. Από δική μου πείρα κορίτσια, έχω παρατηρήσει ότι όταν είμαι στον προεμμηνορροϊκό κύκλο μου, τα κιλάκια στη ζυγαριά αυξάνονται!

4) Χάνω, αλλά δεν φαίνεται στη ζυγαριά!
Λόγω της γυμναστικής και της ισορροπημένης δίαιτας που μπορεί να ακολουθείτε και ενώ χάνετε κιλά, άλλωστε σας το επιβεβαιώνουν όλοι αλλά κυρίως τα ρούχα σας, η ζυγαριά συνεχίζει να «λέει» τα δικά της. Αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι πολλές φορές χάνουμε λίπος και όχι μυϊκό όγκο. Οπότε μην ανησυχείτε που δεν κατεβαίνουν τα νούμερα στη ζυγαριά, αυτό είναι το πιο φυσιολογικό!

Ελπίζω κορίτσια να σας έδωσα κάποιους λόγους για να πάρετε μία βαθιά ανάσα και να ανεβείτε ψυχολογικά! Και για εσάς που ο δείκτης της ζυγαριάς δείχνει κάτι παραπάνω, δεν πειράζει... Εδώ είμαστε για να προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο!

Πηγή : http://miss.gr

No comments:

Post a Comment