Tuesday, October 30, 2012

Ο Μύθος Της Πείνας


Τρώγοντας λιγότερο + πολλή άσκηση = Χάνω κιλά. Σωστά; Λάθος!

Αυτός είναι ο μύθος της πείνας. Με την πρώτη ματιά, είναι λογικό. Τρώγοντας λιγότερες θερμίδες, το σώμα δεν αποθηκεύει λίπος. Επιπλέον μέσω της άσκησης καις λίπος. Αν όμως ήταν έτσι όλες οι δίαιτες θα είχαν αποτέλεσμα. Γιατί όμως δεν έχουν;

1ος λόγος: Όταν τρώμε λιγότερο, χαμηλώνουμε το μεταβολισμό μας. Το σώμα μας αντιλαμβάνεται την πείνα σαν απειλή για το είδος μας και για να αμυνθεί χαμηλώνει το μεταβολισμό.

Το αποτέλεσμα: Η ενέργεια σας πέφτει, νιώθετε αδύναμοι και καίτε λιγότερο λίπος. Το χειρότερο όμως είναι ότι η όρεξη αυξάνεται δραματικά γιατί το μυαλό σκέφτεται “ότι δεν υπάρχει αρκετό φαγητό και την επόμενη φορά που θα βρεθώ σε γεύμα, θα φάω όσο μπορώ γιατί δεν γνωρίζω πότε θα είναι το επόμενο γεύμα”.

2ος λόγος: Η εξαντλητική άσκηση, παρομοίως, γίνεται αντιληπτή από τον οργανισμό ως πείνα και ο μεταβολισμός χαμηλώνει.

Κάθε κιλό που χάνεται σε μία στερητική δίαιτα, το μισό από αυτό είναι λίπος, το υπόλοιπο είναι μεταβολικά ενεργός μυς. Χάνοντας μύες πέφτει ο μεταβολισμός, γιατί τα μυικά κύτταρα καίνε περισσότερες θερμίδες από τα λιποκύτταρα.

Αν συνεχίσετε τις αυξομειώσεις βάρους (βλ. «δίαιτες γιο-γιο»), θα σαμποτάρετε το μεταβολισμό σας.

3ος λόγος: Παραλείπετε το πρωινό σας και μεσημεριανό σας, έχετε μια κουραστική μέρα και νιώθετε εξαντλημένες. Την ώρα που φτάνετε σπίτι, έχετε πάθει υπογλυκαιμία και την ώρα που θα φτάσετε σπίτι, δεν ελέγχετε τι τρώτε και συνήθως αυτό θα είναι fast food.

Πηγή : http://miss.gr

No comments:

Post a Comment