Με απλά tips μπορείτε να γλιτώσετε πολλές θερμίδες...
1. Ρωτήστε πώς είναι μαγειρεμένο το κάθε πιάτο: Δεν υπάρχει λόγος να ντραπείτε να κάνετε μία απλή ερώτηση. Καλό θα ήταν να αποφύγετε ότι έχει να κάνει με τηγανητά, πολλές σάλτσες ή κρέμες γάλακτος. Προτιμήστε τα ψητά και τα πιάτα που συνοδεύονται από λαχανικά.
2. Επιλέξτε σωστά το μέγεθος: Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι τεράστιες μερίδες και να προτιμώνται οι μικρότερες. Αν υπάρχει, επιλέξτε το παιδικό μενού που είναι συνήθως και πιο μικρό και πιο ελαφρύ.
3. Αλλάξτε τη συνταγή: Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην το κάνετε. Αν για παράδειγμα το πιάτο σας συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες, ζητήστε να τις αντικαταστήσουν με λαχανικά ή ρύζι.
4. Προσοχή στα ορεκτικά: Αυτά είναι η μεγάλη παγίδα των εστιατορίων. Ψωμάκια διαφόρων ειδών, κριτσίνια και διάφορα ντιπ και σάλτσες παρασύρουν το μάτι και φυσικά τον ουρανίσκο, με αποτέλεσμα να πέφτουμε κυριολεκτικά με τα μούτρα και μέχρι να έρθει το κυρίως πιάτο να έχουμε χορτάσει. Το μυστικό είναι, είτε να πείτε να μην σας αφήσουν καν στο τραπέζι ορεκτικά, είτε να πάρετε λίγη ποσότητα και να τα επιστρέψετε.
5. Επιδόρπιο: Η πιο δύσκολη ίσως ώρα. Αν έχετε την επιλογή φρούτου, προτιμήστε το. Διαφορετικά, μπορείτε να μοιραστείτε το γλυκό σας και με κάποιον άλλο από την παρέα κι έτσι και τη γεύση θα έχετε πάρει και θα γλιτώσετε αρκετές θερμίδες.
6. Επιλέξτε μέρος με πολύ φως: Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν σε άτομα που δείπνησαν σε φωτεινό και σε άτομα που δείπνησαν σε σκοτεινό μέρος, τα πρώτα έφαγαν σαφώς λιγότερο ενώ δεν είχαν και ιδιαίτερη επιθυμία για επιδόρπιο. Αφήστε λοιπόν το ημίφως για μετά το γεύμα...
Πηγή : http://www.queen.gr
No comments:
Post a Comment