Tuesday, October 30, 2012

Έχεις άγχος; Αυτές οι τροφές θα σε χαλαρώσουν!

Nιώθεις το στρες να σε κυριεύει; Ευτυχώς για εσένα μπορείς να κάνεις πολλά για να χαλαρώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα, συγκεκριμένες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που βρίσκουμε σε ορισμένα τρόφιμα, μπορούν να μειώσουν το στρες! Οπότε, την επόμενη φορά που θα νιώσεις το άγχος να σε καταλαμβάνει, δοκίμασε τα εξής:

  <b>Αποβουτυρωμένο γάλα: </b>  Χάρη στην πρωτεΐνη του, το αποβουτυρωμένο γάλα βοηθάει στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Για να μειώσεις την ένταση και το στρες, συνδύασε το με κάτι γλυκό (όπως

Αποβουτυρωμένο γάλα:

Χάρη στην πρωτεΐνη του, το αποβουτυρωμένο γάλα βοηθάει στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Για να μειώσεις την ένταση και το στρες, συνδύασε το με κάτι γλυκό (όπως μούρα) και φτιάξε ένα σούπερ smoothie.

 <b>Γαλοπούλα:</b>  Δεν είναι τυχαίο που μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε γαλοπούλα νιώθεις πιο χαλαρή από ποτέ. Η γαλοπούλα που περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη σε μεγάλη ποσότητα, βοηθά στην έκχυση της ορ

Γαλοπούλα:

Δεν είναι τυχαίο που μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε γαλοπούλα νιώθεις πιο χαλαρή από ποτέ. Η γαλοπούλα που περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη σε μεγάλη ποσότητα, βοηθά στην έκχυση της ορμόνης της χαράς σεροτονίνης, οπότε το στρες πάει περίπατο. 

 <b>Γλυκοπατάτες:</b>  Εκτός του ότι με τους υδατάνθρακες που περιέχουν μας ικανοποιούν τη λιγούρα μας για κάτι λιπαρό, οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε Β- καροτίνη και φυτικές ίνες και βοηθούν το σώμ

Γλυκοπατάτες:

Εκτός του ότι με τους υδατάνθρακες που περιέχουν μας ικανοποιούν τη λιγούρα μας για κάτι λιπαρό, οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε Β- καροτίνη και φυτικές ίνες και βοηθούν το σώμα να ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου.

 <b>Αβοκάντο: </b>  Σου παρέχουν μια γερή δόση μονοακόρεστων λιπαρών και καλίου που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και την μείωση της πίεσης.

Αβοκάντο:

Σου παρέχουν μια γερή δόση μονοακόρεστων λιπαρών και καλίου που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και την μείωση της πίεσης. 

 <b>Βερίκοκα: </b>  Τα θαυματουργά αυτά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες ενώ το  μαγνήσιο που περιέχουν είναι φυσικό μυοχαλαρωτικό, και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης των

Βερίκοκα:

Τα θαυματουργά αυτά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες ενώ το μαγνήσιο που περιέχουν είναι φυσικό μυοχαλαρωτικό, και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης των μυών μας.

 <b>Αμύγδαλα, φιστίκια και καρύδια:</b>  Τούτοι οι ξηροί καρποί είναι γνωστοί για την χαλάρωση που προκαλούν. Τα αμύγδαλα ειδικά, είναι πλούσια σε βιταμίνες Β & Ε και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού

Αμύγδαλα, φιστίκια και καρύδια:

Τούτοι οι ξηροί καρποί είναι γνωστοί για την χαλάρωση που προκαλούν. Τα αμύγδαλα ειδικά, είναι πλούσια σε βιταμίνες Β & Ε και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού ενώ τα καρύδια και τα φιστίκια μειώνουν το στρες και ρίχνουν την πίεση.

 <b>Σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά:</b>  Το σπανάκι, το μπρόκολο, το λάχανο αλλά και τα υπόλοιπα σκούρα πράσινα λαχανικά, είναι πλούσια σε κάλλιο το οποίο μπορεί να καλμάρει άμεσα τα νεύρα μας. Επίσης,

Σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά:

Το σπανάκι, το μπρόκολο, το λάχανο αλλά και τα υπόλοιπα σκούρα πράσινα λαχανικά, είναι πλούσια σε κάλλιο το οποίο μπορεί να καλμάρει άμεσα τα νεύρα μας. Επίσης, οι φυτικές ίνες που περιέχουν και όχι μόνο βοηθούν στην ισορροπία των σακχάρων στο αίμα αλλά βοηθούν και στην καλύτερη πέψη των τροφών. 

 <b>Μύρτιλλα: </b>  Τα μύρτιλλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Η βιταμίνη C είναι σημαντική στο να μειώσεις την ένταση που νιώθεις στο σώμα, ενώ και οι φυτικές ίνες έχουν την ικανότητα ν

Μύρτιλλα:

Τα μύρτιλλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Η βιταμίνη C είναι σημαντική στο να μειώσεις την ένταση που νιώθεις στο σώμα, ενώ και οι φυτικές ίνες έχουν την ικανότητα να ισορροπούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Μην ξεχνάς πως οι μεγάλες αυξομειώσεις του σακχάρου, φέρνουν απότομες αλλαγές στη διάθεσή σου και θα ενισχύσουν το στρες. 

 

 <b>Πορτοκάλια:</b>  Όταν είμαστε σε καθεστώς άγχους, το ανοσοποιητικό μας σύστημα υποφέρει. Η βιταμίνη C που βρίσκουμε σε μεγάλη ποσότητα στα πορτοκάλια, μας βοηθά να μειώσουμε το στρες, να σταθεροποι

Πορτοκάλια:

Όταν είμαστε σε καθεστώς άγχους, το ανοσοποιητικό μας σύστημα υποφέρει. Η βιταμίνη C που βρίσκουμε σε μεγάλη ποσότητα στα πορτοκάλια, μας βοηθά να μειώσουμε το στρες, να σταθεροποιήσουμε την πίεση του αίματος και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 <b>Ψάρι:</b>   Μια διατροφή πλούσια σε ψάρι άρα και ω-3 λιπαρά, όχι μόνο προστατεύει την καρδιά σου αλλά διατηρεί τις ορμόνες του άγχους ? κορτιζόλη και αδρεναλίνη- σε σταθερά επίπεδα.

Ψάρι:

Μια διατροφή πλούσια σε ψάρι άρα και ω-3 λιπαρά, όχι μόνο προστατεύει την καρδιά σου αλλά διατηρεί τις ορμόνες του άγχους ? κορτιζόλη και αδρεναλίνη- σε σταθερά επίπεδα. 

 Πηγή : http://www.womenonly.gr

No comments:

Post a Comment