Monday, October 1, 2012

Ενίσχυσε τον μεταβολισμό σου …σε 24 ώρες!



newdiet

Μπορείς να κάνεις τον χρόνο σύμμαχο στην ενίσχυση του μεταβολισμού, φίλο της γραμμής σου και υποστηρικτή της υγείας σου. Πώς; Μα με σωστό πλάνο και σχεδιασμό… Δεν θυμάσαι πόσα μπορούσαν να συμβούν σε 24 ώρες στην ομώνυμη αμερικανική σειρά;
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς φτιάχνει το διατροφικό πρόγραμμα που θα τονώσει τον μεταβολισμό σου.
Το πρωί να ξυπνάς με χυμό
Την ώρα που θα ξυπνήσεις κατανάλωσε έναν συνδυασμό τροφίμων με μέγιστη περιεκτικότητα »βαριών» στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα, κατανάλωσε τρόφιμα όπως το πορτοκάλι, το σανγκουίνι, το μανταρίνι και το γκρείπφρουτ. Θα δεχθείς μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και παραγωγής σιδήρου, αξιοποιώντας την στο μέγιστο βαθμό μιας και το στομάχι σας θα είναι εντελώς άδειο και δεν θα εμφανίσει κάποια ενοχλήματα ή καούρες.

Πρωινό για βασίλισσες… δηλαδή εσένα!

Το έχουμε πει εκατομμύρια φορές. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να το αμελείς. Ένα πλήρες και γεμάτο πρωινό και ενέργεια θα σου δώσει και θα σε βοηθήσει να μην το παρακάνεις με τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.

Δεκατιανό! Ανάχωμα στην πείνα…

Στο δεκατιανό γεύμα, να καταναλώσεις τρόφιμα με βάση τη ζωική ομάδα διότι εκείνη τη στιγμή της ημέρας, είναι πολύ σημαντικό να καταναλώσεις ένα τρόφιμο το οποίο θα σου μειώσει την έντονη αίσθηση πείνας όπου νιώθεις και θα σου περιορίσει τα συχνά ενοχλήματα του στομάχου. Επέλεξε, ένα τοστ ή μια μπαγκέτα με γαλοπούλα.

Λίγο πριν το μεσημεριανό…

Προτίμησε να καταναλώσεις πριν το κυρίως γεύμα μια σούπα βραστών λαχανικών! Έτσι θα προετοιμάσεις κατάλληλα το στομάχι σου για το μεσημεριανό. «Θα εκκριθεί ομαλά και ορθά το υδροχλωρικό οφύ, ώστε να πέψει τις τροφές, καθώς επίσης θα σταλεί το μήνυμα στον εγκέφαλο ώστε να προετοιμαστεί καταλλήλως για το μεσημεριανό γεύμα» εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.
Μεσημέρι χωρίς στρες…
Είναι η ώρα της ημέρας που θέλεις να τελειώνεις με τις πολλές υποχρεώσεις στη δουλειά. Προσπαθείς να βάλεις την υπόλοιπη μέρα σου σε τάξη. Να πας super market, να συνεννοηθείς με την κολλητή για εκείνο το ποτό… Όσο σε κυριεύει το στρες και η κούραση καλό είναι να αποφύγεις τρόφιμα όπως τα όσπρια ή τα ωμά λαχανικά,  διότι θα σε φουσκώσουν και θα εμφανίσουν έντονη δυσπεψία και ενοχλήματα.
Smart Tip: Έχει παρατηρήσει πως όταν η διάθεσή σου είναι στα ύψη ξεφεύγεις με τις ποσότητες στο φαγητό; «Σε καταστάσεις έντονης ψυχικής ευφορίας, μην καταναλώσεις μεγάλο ποσό υδατανθράκων (μακαρόνια, ρύζι, γλυκά, ψωμί), διότι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις καταναλώνονται ανεξέλεγκτα.
Απόγευμα… όλο γλύκα!
Συνήθως όταν πλησιάζει το απόγευμα έχεις την επιθυμία για γλυκό. Φρόντισε να μην ενδώσεις… «Προσπάθησε να συνδυάσεις ένα γαλακτοκομικό προϊόν με τρόφιμο υψηλό σε γλυκαντικά. Τέτοια επιλογή, είναι το γιαούρτι με 1 κ.γ. μέλι ή φρούτο ή με λίγα δημητριακά. Θα καλύψεις την ανάγκη του οργανισμού σου σε σάκχαρο και παράλληλα θα τον φορτίσεις με γαλακτοκομικό προϊόν που θα καλύψει το αίσθημα πείνας» επισημαίνει ο διαιτολόγος.
Βραδινό με τουλάχιστον 300 θερμίδες…
Το βραδινό σου γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων. Φρόντισε να εντάξεις τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο και στα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Επίσης καλό θα ήταν να κοιμηθείς πριν τις έντεκα. Τέλος το γεύμα σου δεν πρέπει να έχει λιγότερες από 200 θερμίδες.
Έτσι θα ενισχύσεις τις κορτικοειδείς ορμόνες σου (οι οποίες θα ευνοήσουν την υγεία στα κόκκαλα, στο αναπαταγωγικό σύστημα, θα τονώσεις την σεξουαλική επιθυμία, το μυικό σύστημα, αλλά και την καύση των λιπιδίων), θα τονώσεις το νευρομυικό σύστημα σου και θα προασπίσεις την υγεία σου.
Επίσης, καταναλώνοντας ένα γεύμα όχι λιγότερο από 300 θερμίδες, θα τονώσεις τα επίπεδα του σακχάρου στα υγιή πλαίσια, δεν θα ξυπνάς πεινασμένος και θα στηρίξεις το μυικό σου σύστημα, δίχως να το καταβολίσεις.

No comments:

Post a Comment