Saturday, October 13, 2012

47 τρόποι για να μειώσετε θερμίδες


Θέλετε να χάσετε τα κιλά των γιορτών εύκολα, απλά και χωρίς διαιτολόγιο;  Γίνεται, αρκεί να εφαρμόσετε μικρά τρικ για κάθε στιγμή της ημέρας που εξαφανίζουν τα extra κιλά χωρίς καν… να το καταλάβετε.

Κόψτε 100 θερμίδες... από το πρωινό * Αντί για ντόνατς ή κέικ με γέμιση προτιμήστε μία πιο παραδοσιακή αλλά εξίσου γευστική λύση: απλώστε σε μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. * Πιείτε ένα σκέτο ελληνικό ή γαλλικό καφέ. Αν προτιμάτε τους ιταλικούς, φτιάξτε ένα μονό εσπρέσο αντί για καπουτσίνο.  * Στύψτε ένα χυμό πορτοκάλι και πιείτε τον χωρίς προσθήκη ζάχαρης. * Αντικαταστήστε τα λουκάνικα ή το μπέικον στο σάντουιτς με φέτες γαλοπούλας. * Φτιάξτε μία ομελέτα με 4 ασπράδια αυγών αντί για 2 ολόκληρα αυγά. * Βάλτε τα μούσλι ή τα δημητριακά σε ένα μικρό μπολ και όχι σε ένα βαθύ πιάτο. * Προτιμήστε ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών αντί για ένα πλήρες.

Κόψτε 100 θερμίδες... από το φαστ φουντ * Πάρτε τις απλές τηγανητές πατάτες αντί για εκείνες που σερβίρονται με λιωμένο τυρί. * Προτιμήστε τα μικρά μεγέθη όταν πρόκειται για τα ποτήρια των αναψυκτικών. Ένα ακόμα έξυπνο τρικ για να κόψετε θερμίδες είναι να ζητήσετε να σας βάλουν πολλά παγάκια! * Επιλέξτε πιάτα με φαγητά τα οποία έχουν ψηθεί αντί για τα τηγανητά. * Επισκεφθείτε το salad bar και γεμίστε το πιάτο σας με φρέσκες, υγιεινές και χαμηλές σε θερμίδες σαλάτες. Καλό είναι φυσικά να ξεχάσετε τις νόστιμες μεν, ιδιαίτερα παχυντικές δε σάλτσες με μαγιονέζα και γενικότερα τα dressings.

Κόψτε 100 θερμίδες... από τα τσιμπολογήματα * Πιείτε ανθρακούχο νερό αντί για αναψυκτικό. * Μετακινήστε τη σος για τα ντιπ στην άλλη άκρη του γραφείου, με άλλα λόγια μακριά σας! Θα καταναλώσετε τη μισή ποσότητα. * Ξεγελάστε την πείνα σας τρώγοντας φρέσκα, κομμένα καρότα αντί για πατατάκια. * Προτιμήστε μισή κούπα σταφύλια αντί για μια χούφτα σταφίδες. * Πάρτε μία μπάλα παγωτό σε κυπελλάκι αντί να γεμίσετε ασφυκτικά ένα χωνάκι.

Κόψτε 100 θερμίδες... από το επιδόρπιο * Σταματήστε να τρώτε όταν φτάσετε στην κρούστα. Οι άκρες και το κάτω μέρος των ψημένων γλυκών έχουν περισσότερες θερμίδες, μιας που απορροφούν και το βούτυρο που χρησιμοποιήθηκε για να αλειφτεί το ταψί. * Προτιμήστε ένα σορμπέ αντί για ένα παγωτό. * Κατευνάστε την όρεξή σας για γλυκό τρώγοντας ζελέ χωρίς ζάχαρη αντί για μους.  * Συνοδέψτε το κέικ με μερικές φέτες μήλου αντί για σιρόπι σοκολάτας. * Φάτε 5 μπισκοτάκια με μαρέγκα αντί για δύο με κομματάκια σοκολάτας.

Κόψτε 100 θερμίδες... από το μεσημεριανό * Αφαιρέστε τα παχυντικά τυριά από τα σάντουιτς. * Απλώστε μουστάρδα αντί για μαγιονέζα στο ψωμί σας και θα έχετε εξοικονομήσει 80 θερμίδες λιγότερες ανά κουταλιά. * Ξεχάστε τα κρουτόν από τη σαλάτα. * Προτιμήστε μία πίτσα με λαχανικά ή μόνο τυριά αντί για εκείνες που έχουν πολλά και παχυντικά υλικά, όπως μπέικον, σουτζούκι ή ζαμπόν. * Απολαύστε το κρύο τσάι χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη. * Γεμίστε μία αραβική πίτα με κομματάκια κοτόπουλου αντί να φτιάξετε ολόκληρο σάντουιτς με κοτόπουλο. * Προσθέστε στο χάμπουργκερ μπιφτέκι κοτόπουλου αντί για μοσχαρίσιο.

Κόψτε 100 θερμίδες... από τη μαγειρική σας * Αντικαταστήστε στη μαγειρική σας την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. * Χρησιμοποιήστε ζωμό από κοτόπουλο (κατά προτίμηση σπιτικό) αντί για λάδι για να σοτάρετε το κρέας και τα λαχανικά. * Χρησιμοποιήστε ζωμό (κατά προτίμηση να τον έχετε φτιάξει μόνη σας, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι) για να βράσετε το ρύζι. * Αναμείξτε κιμά μοσχαρίσιο και κιμά από κοτόπουλο για να φτιάξετε μπιφτέκια. * Αντικαταστήστε το τυρί στα μακαρόνια με τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών. * Προτιμήστε να καταναλώνετε τόνο σε νερό αντί για τόνο σε λάδι.

Κόψτε 100 θερμίδες... από το εστιατόριο * Ζητήστε λεμονάτο κοτόπουλο με ρύζι αντί για τηγανητό. * Διαλέξτε σπαγγέτι με μια απλή κόκκινη σάλτσα αντί για σάλτσες με πολλά τυριά. * Ζητήστε για συνοδευτικό πράσινα φασολάκια ή λαχανάκια Βρυξελλών αντί για τηγανητές πατάτες. * Επιλέξτε ψητές πατάτες αντί για πουρέ ως συνοδευτικό του κυρίως πιάτου. * Αποφύγετε τις συνταγές που έχουν ψωμί - προσθέτει από μόνο του θερμίδες, ενώ επιπλέον ρουφάει λάδι. * Περιχύστε τις τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα αντί για σος με ροκφόρ.

Κόψτε 100 θερμίδες... από το μπαρ * Πιείτε ένα ποτήρι λευκό κρασί αντί για δύο ποτήρια μπίρας. * Ζητήστε το ποτό σας σε ψηλό ποτήρι - οι μπάρμαν συνηθίζουν να ρίχνουν έως και 20% λιγότερο αλκοόλ στα ψηλά ποτήρια, οπότε θα πίνετε λιγότερο σε κάθε γύρο. * Για το κοκτέιλ σας ζητήστε να μη «χτυπήσουν» τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με θρυμματισμένο πάγο, αλλά αφού τα αναμείξουν να προσθέσουν παγάκια. Όταν τα χτυπούν μαζί με τον πάγο, συνήθως προσθέτουν σιρόπι ή ζάχαρη. * Ελέγξτε την ποσότητα κρασιού που καταναλώνετε ζητώντας να σας το σερβίρουν σε ψηλό ποτήρι σαμπάνιας. * Προσπαθήστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό μεταξύ δύο ποτών - θα σας κόψει τη φόρα και ίσως να πιείτε ένα ποτό λιγότερο. * Βουτήξτε και απολαύστε τα νάτσος σε σάλτσα ντομάτας αντί για γουακαμόλε.

Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment