Thursday, October 18, 2012

5 φρούτα του Φθινοπώρου που σε βοηθούν να χάσεις κιλά...

Μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, αβοκάντο και σταφύλια! Υπάρχουν σε αφθονία στους πάγκους των μανάβικων και των super market αυτή την εποχή! Τα φρούτα του Φθινοπώρου ήρθαν για να σου προσφέρουν το καλύτερο "άλλοθι" για δίαιτα! Ευεργετικές βιταμίνες και μια πολύ καλή αφορμή για να χάσεις βάρος με σύμμαχο τα τρόφιμα της εποχής! 

 

Μήλο

Περιέχει καλή ποσότητα σακχάρων και λόγω της ισχυρής παρουσία της πηκτίνης το καθιστά εξαίρετο τρόφιμο στο να ''κλειδώσει'' το στομάχι μας.

- Επίσης, στο μήλο λόγω της ισχυρής παρουσίας της βιταμίνης Β5, διευκολύνεται η πέψη και αφομοίωση των υδατανθράκων, δίχως να αποθηκεύονται και κατ’ επέκταση να μετατρέπονται σε τριγλυκερίδια και έπειτα σε λίπος.

- Έχει αντιοξειδωτική δράση, διουρητική, αντιδιαρροϊκη και ηρεμιστική, αυτή η τελευταία ιδιότητα του το καθιστά εξαιρετικό φρούτο για το βράδυ.
  
Μανταρίνι
Έχουν το ίδιο πλούσιο απόθεμα σε βιταμίνη C που σε κάνει πρακτικά άτρωτη απέναντι στις "ύπουλες" ιώσεις της εποχής, ενώ οι φυτικές ίνες και το μεγάλο ποσοστό υγρών που προσφέρει στον οργανισμό είναι η καλύτερη εγγύηση πως δεν θα παραφάς.

Smart Tip
: Μην το κρατάς μόνο για το απογευματικό σου σνακ! Δοκίμασε να το προσθέσεις στο φαγητό σου, ιδίως σε σαλάτες με πράσινα λαχανικά. Έτσι θα επιτυαχύνεις τις ευεργετικές ιδιότητες του σε προσφορά φυτικών ινών, αποβάλοντας όσο περισσότερο λίπος γίνεται!

 Πορτοκάλι
Τα πορτοκάλια, περιέχουν πηκτίνη και κιτρικό οξύ ουσίες που καταπολεμούν την αποθήκευση λίπους στο σώμα και επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης! Έτσι, διαρκεί για περισσότερη ώρα  το αίσθημα του κορεσμού. Θα αυξήσει τη παρουσία ηλεκτρολυτών στο πλάσμα και θα προκαλέσει ηλεκτρική ώση στους μύες, με αποτέλεσμα τη τόνωση τους. Όσο πιο ενεργός είναι ο μυικός ιστός, τόσο πιο εύκολα καις θερμίδες.

Smart Tip: Καλό θα ήταν να αποφεύγεται η κατανάλωσή του με γεμάτο στομάχι, διότι ενδεχομένως θα προκαλέσει έντονη δυσφορία και φούσκωμα.
  
Αβοκάντο
To αβοκαντο, είναι πλούσιο σε σύμπλεγμα βιταμινών Β, που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από την οξείδωση των ελεύθερων ριζών, πράγμα που τονώνει τη λειτουργία του μεταβολικού ρυθμού. Επιπλέον μειώνει τα συμπτώματα του προεμμηνόρυσιακου συνδρόμου. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μόνοακόρεστα λιπαρά οξέα, δρα προστατευτικά μειώνοντας την κακή χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση του αίματος. Προλαμβάνει ή ανακουφίζει τον πόνο απο φλεγμονώδη ή αυτοανοσα νοσήματα, όπως η αρθρίτιδα.

Smart Tip: Κάθε τρόφιμο διέπεται από τον κανόνα, του "μετρον άριστον"!  Για να μην εμφανισθεί, αυξημένο σωματικό βάρος απο την τακτική λήψη του, προτείνεται να καταναλώνεται μόλις το 1/8! Έτσι θα λάβεις μόλις 45 θερμίδες, αλλά και θα επωφεληθείς από όλες τις ευεργετικές ιδιότητές του.

 Σταφύλι
Το σταφύλι έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη διαδικασία της διούρησης. Ένα τρόφιμο που θα δώσει την ευκαιρία στον οργανισμό σου να διατηρήσει το βάρος του σταθερό. Μην το θεωρείς καθόλου αμελητέο να μπορείς να διατηρείς το βάρος σου στα ίδια επίπεδα, γιατί οι ειδικοί επιμένουν πως πρόκειται για το πιο δύσκολο σε μια διατροφή.  Τα σταφύλια είναι καταπληκτική τροφή προς υποστήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας της καρδιάς, που εκτός τούτου εμπλουτίζει και ισχυροποιεί το αίμα.1

Smart Tip
: 10 ρώγες σταφύλι, θα μας δώσουν μόλις 30 θερμίδες, αλλά πολλα, πολλά ευεργετικά θρεπτικά συστατικά

Πηγή : http://www.tlife.gr

No comments:

Post a Comment