Sunday, October 28, 2012

Χάσε κιλά με το περπάτημα! 6 tips που θα σε σώσουν

Το περπάτημα είναι η Νο 1 άσκηση για εύκολο αδυνάτισμα! Μην το ξεχνάς.

1 Κατάγραψε την πρόοδό σου 
 
1 Κατάγραψε την πρόοδό σου

Ο βηματομετρητής είναι μια οπτική υπενθύμιση της απόστασης που έχεις διανύσει και σου δίνει κίνητρο να κάνεις ακόμη περισσότερα βήματα. Μπορείς να βρεις βηματομετρητή σε όλα τα καταστήματα αθλητικών ειδών. Μπορεί να διαβάσει τα βήματα είτε τον έχεις τοποθετήσει στην τσέπη σου, είτε στην τσάντα σου, είτε στη ζώνη σου.
Επιπλέον, εκτός από το να δείχνει τα συνολικά βήματα, την απόσταση και τις θερμίδες που καις, διακρίνει τα συνηθισμένα από τα γρήγορα βήματα ώστε να μπορείς να ξεχωρίσεις τις προπονήσεις από τις καθημερινές βόλτες.
Σημείωσε τα συνολικά βήματα από το βηματομετρητή κάθε μέρα και προσπάθησε να ξεπερνάς τον αριθμό της προηγούμενης – πιθανόν θα αυξήσεις τον αριθμό βημάτων κατά 10% (και την καύση θερμίδων ταυτόχρονα), λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Loughborough στην Αγγλία.

 2 Έλεγξε την ένταση

Για να σιγουρευτείς ότι περπατάς τουλάχιστον με μέτριο ρυθμό, προσπάθησε να καταγράψεις τουλάχιστον 4.000 βήματα στο βηματομετρητή μέσα σε 30 λεπτά (αντιστοιχεί περίπου σε 3 χιλιόμετρα, αν δεν έχεις τη συσκευή).

3 Βγες έξω

Οι γυναίκες που περπατούν έξω αντί σε διάδρομο απολαμβάνουν περισσότερο την άσκηση και έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθούν αυτή τη συνήθεια, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

4 Χαρτογράφησε τη διαδρομή σου

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι νομίζουν πως μια ανηφορική διαδρομή είναι πιο μακρινή από την ίδια απόσταση σε επίπεδο έδαφος, πράγμα που ενδεχομένως σε αποθαρρύνει από το να κάνεις την προπόνηση που σκόπευες. Προγραμμάτισε από πριν τη διαδρομή σου, ώστε να ξέρεις ακριβώς πόση απόσταση έχει.

 5. Πιάσε τα μπαστούνια

Εάν περπατάς με ένα ζευγάρι μπαστούνια μπορεί να καις μέχρι και 67% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι με το συνηθισμένο περπάτημα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Strength and Conditioning Research. Επιλέξε κάποια που να είναι ελαφριά και να έχουν βολικές χειρολαβές.

 6. Βάλε κιλά

Το περπάτημα με βάρος αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό κατά 20% μέσο όρο, πράγμα που σημαίνει ότι επιταχύνει και την καύση θερμίδων (για να αποφύγεις πιθανούς τραυματισμούς, απόφυγε βάρος μεγαλύτερο από το 10% του σωματικού σου βάρους).

Πηγή : http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment