Thursday, October 18, 2012

8 Τρόποι για αποτελεσματική μείωση του βάρους



1. Όλα συνδέονται μεταξύ τους! Το σωματικό βάρος σχετίζεται με την υπόλοιπη ζωή. Η απώλεια των περιττών κιλών δεν είναι απλά θέμα κατανάλωσης λιγότερου φαγητού. Ένα ρητό λέει: « Αλλάξτε το βάρος σας, αλλάξτε τη ζωή σας ».
2. Το «κλειδί» είναι η ισορροπία! Παρ'όλο που το ποσοστό των θερμίδων, που προέρχεται από την περιεκτικότητα λίπους των τροφών έχει μειωθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες, το ποσοστό παχυσαρκίας διαρκώς αυξάνεται. Μη νομίζετε πως μπορείτε να καταναλώνετε όση ποσότητα θέλετε προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος (light). Τα light προϊόντα δεν σημαίνει πως δεν έχουν θερμίδες! Γι' αυτό θα πρέπει οι θερμίδες να «καίγονται» - μεταβολίζονται ανεξάρτητα με τις τροφές που καταναλώνετε. Το μυστικό είναι η ισορροπία!
3. Οι θερμίδες παίζουν σημαντικό ρόλο! Μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας υδατανθράκων και υψηλής περιεκτικότητας φυτικών ινών ρυθμίζει καλύτερα την όρεξη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώσετε οτιδήποτε και σε οποιαδήποτε ποσότητα.
4. Κρατήστε ένα ημερολόγιο διατροφής! Ένα χρήσιμο «εργαλείο» για να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε μια αλλαγή στον τρόπο ζωής σας είναι το ημερολόγιο διατροφής (καταγράψτε τι τρώτε, την ώρα που το τρώτε και τα αισθήματα που δημιουργούνται). Θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τα «διατροφικά λάθη» που κάνετε και να βελτιώσετε τις επιλογές σας.
5. Συμπεριλάβετε «άλιπη» πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα! Όχι μόνο αυξάνει το μεταβολικό σας ρυθμό, αλλά βοηθάει να «κάψετε» λίπος και όχι μυική μάζα. Καταναλώνετε 90-120 γρ. «άλιπο» (χωρίς πέτσα) κρέας, κοτόπουλο, ψάρι σε κάθε σας γεύμα.
6. Όσο περισσότερα λαχανικά καταναλώνετε, τόσο το καλύτερο! Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες είναι βασικό συστατικό σε μια στρατηγική μείωσης βάρους. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
7. Τρώτε χωρίς περισπασμούς! Η ασυναίσθητη κατανάλωση φαγητού είναι ο εχθρός στην προσπάθεια μείωσης βάρους. Τιθασεύστε τον εαυτό σας και καταναλώνετε τα γεύματά σας χωρίς να παρακολουθείτε τηλεόραση.
8. Η άσκηση δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος, αλλά σίγουρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το χαμένο βάρος! Με την ενσωμάτωση της φυσικής δραστηριότητας στον τρόπο ζωής σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε τη δίαιτά σας πιο αποτελεσματική.
 
Πηγή : http://www.youdiet.gr
 
 

No comments:

Post a Comment