Monday, October 15, 2012

Καρκίνος του μαστού: Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης

9377011_sΟ καρκίνος του μαστού προσβάλλει περίπου μία στις 10 γυναίκες στις αναπτυγμένες χώρες. Παρότι δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να αποφύγει κάποιος την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού, έχει βρεθεί σε πολλές έρευνες ότι συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες και ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα σε όσους έχουν ήδη παρουσιάσει καρκίνο του μαστού.
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού, κατάλληλη στιγμή για να μάθετε πως μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο της εμφάνισής του με την κατάλληλη διατροφή και άσκηση.
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού, τους πιο σημαντικούς από τους οποίους μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα. Αν έχετε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού μην πανικοβάλλεστε! Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εμφανίσετε την ασθένεια, ενώ υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο.
paragonteskarkinoumastou
Διαβάστε παρακάτω τις συστάσεις του World Cancer Research Fund και American Institute for Cancer Research για μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
perioristetonkindyno
Για περισσότερες πληροφορίες ή εξατομικευμένες συμβουλές μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με ένα πτυχιούχο διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Πηγή : http://www.dietup.gr

No comments:

Post a Comment