Monday, October 15, 2012

Αδυνάτισμα...

b_200_150_16777215_00___images_obese_lady__slim_lady_-_istock_000011843152xsmall_-_modified.jpgΕίναι μια λέξη που τη σκεφτόμαστε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου, είτε μετά τις γιορτές, είτε πριν την παραλία, είτε μετά την παραλία…

Ο τρόπος που θα επιλέξει ο καθένας διαφέρει και σίγουρα το άτομο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το βάρος του, συχνά αποτελεί εύκολο θύμα και στόχο κάθε καινούριας - παράδοξης "ανακάλυψης" που αφορά το αδυνάτισμα.

Θα εφαρμόσει ότι του προσφερθεί για να λύσει το πρόβλημα του βρισκόμενος σε φορτωμένη ψυχολογική κατάσταση αψηφώντας τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία του.



Να αναφέρουμε πως η πλειονότητα των περιπτώσεων παχυσαρκίας δεν οφείλεται σε ενδοκρινικά ή άλλα νοσήματα, αλλά σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε σχέση με τις ανάγκες του οργανισμού. Γι αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε το πως θα αποφύγουμε την παχυσαρκία και όχι στο πως  θα την αντιμετωπίσουμε.

Η παχυσαρκία αφορά την υπερβολική συσσώρευση λίπους και όχι απλά το επιπλέον βάρος.
Αδυνάτισμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψουμε όλες τις καθημερινές μικρές απολαύσεις που ομορφαίνουν την γεμάτη άγχος ζωή μας, απλά πρέπει να βελτιώσουμε τις ήδη υπάρχουσες συνήθειες διατροφής.

Ας δώσουμε λοιπόν έμφαση στη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και μεγάλων, τόσο οι επιστήμονες διαιτολόγοι όσο και η πολιτεία μέσω εγκεκριμένων φορέων.

Σημαντικό πλεονέκτημα της, είναι η διατήρηση του νέου μειωμένου βάρους.

Έχοντας ποικιλία και συχνότητα στα γεύματα, το αποτέλεσμα θα είναι σωστό και υγιές.

Για να επιτύχουμε το στόχο μας θέλει υπομονή και επιμονή, αφήνοντας τον οργανισμό να δράσει στο χρόνο που μπορεί με υπομονή και επιμονή.

Ακολουθώντας σωστό τρόπο με τη βοήθεια ειδικού, το αδυνάτισμα δεν μπορεί παρά να είναι μια ευχάριστη και ανώδυνη διαδικασία!!!

Πηγή : http://www.dietplus.gr/

No comments:

Post a Comment