Sunday, October 28, 2012

Δεν μαγειρεύεις; Είσαι η χαρά του delivery; Αυτή η δίαιτα θα σε βοηθήσει να χάσεις 5 κιλά!



Δουλεύεις, σπουδάζεις ή απλά τρέχεις... Ό, τι και να είναι αυτό που κάνεις ένα είναι σίγουρο! Το μεσημέρι σου δεν είναι η ώρα της ημέρας που μπορείς να καθήσεις να φας σαν άνθρωπος. Πώς όμως θα ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσεις κιλά;
Έχουμε τη δίαιτα που σου προτείνει κάθε μεσημέρι κι άλλη τυλιχτή λιχουδιά, που μπορείς εύκολα να την ετοιμάσεις ή να την παραγγείλεις και να έτσι να χάσεις εως και 5 κιλά σε ένα μήνα.

"Η παράλειψη γευμάτων και οι πολλές ώρες αφαγίας οδηγούν σε έντονη πείνα και αναπόφευκτα η μέρα κλείνει με ένα μεγάλο γεύμα από κάποιο ταχυφαγείο, γεύμα φτωχής θρεπτικής αξίας, αλλά πολύ πυκνό σε θερμίδες. Είναι πολύ εύκολο να χαθεί ο έλεγχος..." εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου.

Το θέμα είναι η ισορροπία...

Εκείνο που πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως για να χάσεις κιλά, πρέπει απλά να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από εκείνες που λαμβάνεις. "Ακόμη και με έναν τρόπο ζωής όπου ο ποιοτικός χρόνος στο σπίτι την ώρα του φαγητού ή το σταθερό πρόγραμμα απουσιάζουν, μία απόπειρα απώλειας βάρους μπορεί να είναι επιτυχημένη" επισημαίνει η διαιτολόγος και τονίζει: "Το διαιτολόγιο αυτό θα σου δώσει επιλογές για γεύματα που μπορείς να πάρεις μαζί σου παντού, θα ρυθμίσει τον μεταβολισμό σου, και θα σου παρέχει ενέργεια όλη την ημέρα ώστε να ανταπεξέλθεις στο έντονο πρόγραμμά σου. Φυσικά, θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος με σταθερό ρυθμό"!






Μυστικά για σωστή διατροφή


Υπάρχουν κάποιες κινήσεις-κλειδιά που θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις το σώμα σου ανεξάρτητα από το βαρύ σου πρόγραμμα. Η Έρικα Νταουτίδου συνιστά:

- Η κατανάλωση φαγητού άτακτα χωρίς πρόγραμμα και αφού έχουν μεσολαβήσει πολλές ώρες κάθε άλλο παρά βοηθάει. Προσπάθησε να μην παραλείπεις το πρωινό και τα ενδιάμεσα γεύματα. Είναι αυτά που θα σου δώσουν ενέργεια και θα τονώσουν το μεταβολισμό σου όλη την ημέρα.

- Βάλε στο πρόγραμμα την κατανάλωση φαγητού ανά 3-4 ώρες. Αν η δουλειά ή το μάθημα σε κάνει να ξεχνιέσαι, τον πρώτο καιρό βάλε κάποια υπενθύμιση στο κινητό σε σταθερές ώρες. Μετά από κάποιο διάστημα το σώμα σου θα συνηθίσει στο νέο ωράριο και θα ζητάει φαγητό τις ώρες αυτές. Φυσικά το διαιτολόγιο θα σου δώσει εύκολες, «portable» επιλογές που δεν απαιτούν περισσότερα από 10 λεπτά προετοιμασίας και μπορούν να μεταφερθούν οπουδήποτε.

- Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα σου παρέχουν πολύτιμες φυτικές ίνες, βιταμίνες και νερό. Τα φρούτα αποτελούν ιδανική λύση για σνακ, διότι μπορούν εύκολα να μεταφερθούν και δεν χρειάζονται προετοιμασία. Και καθώς τα γρήγορα γεύματα δεν περιέχουν την επαρκή ποσότητα φυτικών ινών, η καθημερινή κατανάλωση φρούτων μπορεί να ρυθμίσει τη λειτουργία του εντέρου που συχνά διαταράσσεται όταν οι ρυθμοί είναι έντονοι.

- Μην ξεχνάς το νερό. Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν πως η κατανάλωση νερού βοηθά στην απώλεια βάρους. Έχε μαζί σου ένα μισόλιτρο μπουκαλάκι νερό όταν λείπεις σε εξωτερικές δουλειές. Η κατανάλωση τσαγιού και φρούτων επίσης θα ενισχύσει την πρόσληψη νερού.

- Μπορείς ακόμη να απολαύσεις κάποιο τρόφιμο εκτός προγράμματος. Είτε αυτό είναι κάτι μαγειρευτό είτε κάποιο γλυκό. Μην πανικοβληθείς! Σημαντική είναι η τήρηση του ωραρίου (ανά 3-4 ώρες) και ο έλεγχος της ποσότητας. Φυσικά αν το σώμα παίρνει ενέργεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι ευκολότερο να αποφύγεις την υπερκατανάλωση. Σκοπός είναι τελικά να υιοθετήσεις έναν τέτοιο τρόπο διατροφής, χωρίς να πιέζεσαι και να σε δεσμεύουν συγκεκριμένες επιλογές.

- Νιώσε ελεύθερη να παίξεις με τις επιλογές και να μπερδέψεις λιγάκι το πρόγραμμα. Περισσότερη σημασία έχει να συνηθίσεις αυτές τις επιλογές και την τήρηση των γευμάτων σου. Προσάρμοσε το πρόγραμμα ώστε να σε βολεύει ακόμη περισσότερο.

Πηγή : http://www.tlife.gr/

No comments:

Post a Comment