Monday, October 1, 2012

Έξυπνα tips για να χαθούν γρήγορα τα 1-2 κιλά.



Ξύπνησες το πρωί και συνειδητοποίησες πως με δυσκολία κούμπωσε το τελευταίο κουμπί του τζιν. Κι αυτό σημαίνει νεύρα, χαλασμένο κέφι, διάθεση πεσμένη. Αφέθηκες λίγο τον τελευταίο καιρό και η… ανεμελιά σου άφησε ανάμνηση 1-2 κιλάκια. Τι μπορείς να κάνεις; Για την ώρα, φοράς κάτι άλλο. Μια φούστα, ένα φόρεμα… κάτι που δεν σου υπενθυμίζει συνεχώς αυτό που σε ενοχλεί.
Αμέσως μετά…Υπάρχουν απλές και δραστικές ενέργειες για να… στείλεις τα κιλά από εκεί που ήρθαν! O διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει τα πιο χρήσιμα διατροφικά tips!
Άλλαξε πιάτο: η πρώτη και πιο δραστική λύση είναι να μειώσεις για ένα διάστημα την ποσότητα όσων τρως. Η αφαγία δεν είναι λύση. Μην το ξεχνάς.Σήκω από καναπέδες και κρεβάτια: Καιρός να αφήσεις και το αυτοκίνητο σπίτι και να δοκιμάσεις να περπατήσεις μέχρι τη δουλειά ή βάλε στο πρόγραμμα μια βόλτα -στις βιτρίνες, ας πούμε. Για να μην αναφερθώ στα σκονισμένα σου αθλητικά που έχουν να βγούνε από την ντουλάπα μήνες. Λίγο jogging θα σε ανανεώσει, θα σε ζωντανέψει και φυσικά θα σου αλλάξει τη διάθεση.

«Μην με ξυπνάς από τις 6, πριν ακόμα ο ήλιος να φέξει…»: Διαχειρίσου διαφορετικά το χρόνο σου. Ξύπνα λίγο νωρίτερα, κοιμήσου λίγο νωρίτερα έτσι ώστε να προλαβαίνεις να πάρεις ένα πλήρες και χορταστικό πρωινό. Θα βάλει μπροστά τον οργανισμό σου, για να αρχίσεις να… καις! Μην ξεχνάς, έχεις δύο ακόμη κανονικά γεύματα μπροστά σου. Αν έχεις φάει σωστά όμως το πρωί, οι μικρότερες μερίδες δεν θα σε ενοχλήσουν καθόλου.

Φάε… τα πάντα! Αν νομίζεις πως κόβοντας από τα είδη των τροφίμων θα λύσεις το πρόβλημα κάνεις λάθος.
Σύμφωνα με τον διαιτολόγο διατροφολόγο Νικόλαο Κριαρά έχεις ανάγκη από 40 διαφορετικά συστατικά καθημερινά. Άρα, η διατροφή σου πρέπει να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις ομάδες.

Fat free me! Είπαμε, καμία τροφή δεν απαγορεύεται δια ροπάλου. Αν όμως το παράκανες σήμερα με τα λιπαρά, καλά θα κάνεις να τα ξεχάσεις την επόμενη μέρα. 

Για να μην «τα κάνεις σαλάτα»... Μην ξεχνάς 2 σαλάτες την ημέρα, το λιγότερο 1 φρουτάκι και 1 φυσικό χυμό.

Κάνε το καλό και ρίξ” το στο …νερό! Να θυμάσαι πως πρέπει να καταναλώνεις τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερού και άλλων υγρών κάθε μέρα. Βγάλε όμως από τη λίστα τα αναψυκτικά…

Bye… Sugar! Ξέχνα την αλατιέρα και τη ζαχαριέρα, αλλά και κάθε έτοιμη τροφή που περιέχει αλάτι και ζάχαρη. Αν επιμένεις προτίμησε το μέλι ή τη μαύρη ζάχαρη.Ακολούθησε τις συμβουλές αυτές και γρήγορα θα δεις το αγαπημένο σου τζιν να… “χαλαρώνει” και την διάθεση σου να εκτοξεύεται και πάλι στα ύψη.

No comments:

Post a Comment