Sunday, October 28, 2012

6 tips για εγγυημένη απώλεια κιλών


 6 tips για εγγυημένη απώλεια κιλών
Εφαρμόστε τα και βγείτε νικήτρια στην μάχη των κιλών...

H αιώνια πάλη της γυναίκας με τα κιλά της, όπως ακριβώς το λέει και η λέξη, είναι αιώνια και παντοτινή, κάτι σαν την πρώτη αγάπη δηλαδή. Και παρά το γεγονός, ότι κάθε φορά που αρχίζουμε μία δίαιτα είμαστε ενθουσιασμένες και αποφασισμένες, πάντα κάτι στραβώνει και τελικά την παρατάμε και πέφτουμε με τα μούτρα στα πατατάκια και τα γλυκά. Καλώς ή κακώς, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός οπότε αν το ξεκίνημα είναι στραβό, τότε μάλλον θα είναι και η συνέχεια. Παρακάτω, σας έχουμε κάποια tips τα οποία αν εφαρμόσετε, η απώλεια κιλών είναι εγγυημένη....

1. Αποφασίστε ακριβώς πόσο βάρος θέλετε να χάσετε. Μην ξεκινάτε τη δίαιτά σας λέγοντας ότι όσο χάνει κανείς είναι καλό! Βάλτε συγκεκριμένο στόχο και μην σταματήσετε αν δεν τον πετύχετε.

2. Αποφασίστε ποια ώρα της ημέρας θα αφιερώνετε στη γυμναστική σας. Αν ας πούμε, πηγαίνετε γυμναστήριο μόνο όποτε προλαβαίνετε τότε το παιχνίδι το έχετε χάσει. Μετά τη δουλειά και πριν τον καφέ με τις φίλες σας βάλτε το γυμναστήριο. Κάτι σαν υποχρέωση δηλαδή. Με αυτό τον τρόπο δεν θα το ξεχνάτε ποτέ και θα σας γίνει συνήθεια.

3. Διαμορφώστε την κουζίνα σας. Και φυσικά δεν εννοούμε τη διακόσμηση αλλά τα τρόφιμα που περιέχονται σε αυτή. Απομακρύνετε οτιδήποτε λιπαρό από γλυκά και σάλτσες μέχρι διάφορα σνακ τα οποία μπορούν να γίνουν στόχος σας τις δύσκολες ώρες της νύχτας. Αντικαταστείστε με φρούτα, λαχανικά και σνακ με χαμηλά λιπαρά και την επόμενη φορά που θα θέλετε να φάτε κάποιο γλυκό, εφόσον δε θα βρείτε, θα βολευτείτε με καροτάκι!

4. Προτιμήστε σπιτικό φαγητό. Είναι αυτονόητο ότι τα πιάτα που φτιάχνετε εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας, είναι πολύ πιο ελαφριά και υγιεινά από το έτοιμο φαγητό. Όσο απασχολημένες και αν είστε, προσπαθείστε τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας να τρώτε σπίτι σας.

5. Πιείτε πολύ νερό. Δεν υπάρχει δίαιτα ή διατροφή που να μην περιλαμβάνει το νερό. Είναι άκρως απαραίτητο καθώς ενυδατώνει τον οργανισμό και μειώνει την πείνα. Οι περισσότεροι παραλείπουν να πίνουν νερό μέσα στην μέρα καθώς το βρίσκουν άγευστο. Προσπαθείστε να το κάνετε όσο πιο ενδιαφέρον γίνεται, με μία φέτα λεμόνι για παράδειγμα, και έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό. Ακόμα και να μη διψάτε, είναι βέβαιο ότι θα πιείτε αρκετές γουλιές μόνο και μόνο για να κάνετε κάτι.

6. Αποκτήστε τουλάχιστον ένα χόμπι που να περιλαμβάνει άσκηση. Κακά τα ψέματα, από το γραφείο, στο σπίτι και μετά το κρεβάτι, το σώμα πιάνεται και αδρανεί. Προσπαθείστε λοιπόν, έστω και μία φορά την εβδομάδα να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί από ταξίδια με τους φίλους σας, να βγάλετε βόλτα το σκύλο σας, ή να βάλετε την αγαπημένη σας μουσική και να χορέψετε.

Πηγή : http://www.queen.gr/

No comments:

Post a Comment