Saturday, October 13, 2012

7 κανόνες σωστής διατροφής


Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να χάσεις το περιττό βάρος και να πετύχεις καλύτερη υγεία.

1. Βρες τη μέθοδο Επίλεξε την τεχνική που θα ακολουθήσεις για να πετύχεις και μάθε όσα περισσότερα μπορείς για το πώς λειτουργεί.

2. Ετοίμασε το ημερολόγιό σου  Βρες μια περίοδο που δεν είναι υπερφορτωμένη με εργασία, κοινωνικές εκδηλώσεις ή εκδρομές. Είναι σημαντικό να έχεις ικανό χρόνο στη διάθεσή σου για να μπορέσεις να εστιάσεις στις θετικές αλλαγές που επιθυμείς να πετύχεις.

3. Πες το δυνατά  Ενημέρωσε την οικογένεια και τους στενούς φίλους σου για την απόφασή σου να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής και τη διατροφή σου. Η υποστήριξή τους θα έχει ανεκτίμητη αξία. Πληροφόρησέ τους σχετικά με το τι σχεδιάζεις να κάνεις και γιατί.

4. Προετοίμασε την κουζίνα σου Απομάκρυνε όλα τα τρόφιμα που θέλεις να αποφύγεις και που μπορούν να σε βάλουν σε πειρασμό σε στιγμές αδυναμίας. Γέμισε τα ράφια σου με τα υγιεινά τρόφιμα, που αποφάσισες να καταναλώνεις καθημερινά τη νέα χρονιά.

5. Βάλε στόχους  Η διαφορά του στόχου από την απλή επιθυμία είναι ότι ένας στόχος θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος, ελκυστικός, ρεαλιστικός και χρονικά τοποθετημένος. Με απλά λόγια, άλλο είναι να επιθυμείς να χάσεις το περιττό βάρος σου και άλλο να αποφασίσεις με ποιο συγκεκριμένο τρόπο θα το προσπαθήσεις, πότε θα ξεκινήσεις και πώς θα τα καταφέρεις. 

6. Ακολούθησε το... καρότο!  Το να αποκτήσεις κάτι που πραγματικά επιθυμείς είναι σημαντικό κίνητρο. Δώσε στον εαυτό σου συχνές ανταμοιβές με κάθε επί μέρους στόχο που πετυχαίνεις. Μην χρησιμοποιείς όμως το φαγητό ως επιβράβευση.

7. Μην είσαι υπερβολικά αυστηρή  Κανένα τρόφιμο δεν θα πρέπει να είναι απαγορευμένο για πάντα, γιατί τότε δεν θα σκέφτεσαι τίποτα άλλο από το τρόφιμο αυτό. Το να φας μια φορά κάτι που θα έπρεπε να αποφύγεις, δεν σημαίνει ότι ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Μια μικρή εκτροπή, δεν σημαίνει και αποτυχία. 

Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment