Saturday, October 13, 2012

9 top μυστικά για να πετύχει η δίαιτά σας!

9 top μυστικά για να πετύχει η δίαιτά σας!


Ας πούμε ότι θέλετε να πετύχετε έναν οποιοδήποτε στόχο. Τι πρέπει να κάνετε πρώτα απ όλα; Να μάθετε τα αδύνατα σημεία του «εχθρού» και να χτυπήσετε κατόπιν οργανωμένων κινήσεων. Σωστά; Αυτό ακριβώς λοιπόν, χρειάζεται και ο στόχος: Δίαιτα.
Και για να σας βοηθήσουμε να «καταστρώσετε» το σχέδιό σας, σας αποκαλύπτουμε 9 τοπ μυστικά που θα σας απαλλάξουν μια και καλή από τον μεγάλο «εχθρό» των περιττών κιλών!

Η δύναμη του 10
Πρωταρχικός σας στόχος πρέπει να είναι η απώλεια του 10 τοις εκατό του συνολικού σας βάρους. Πριν από αυτό δεν πρέπει να βγάζετε κανένα συμπέρασμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό το συγκεκριμένο ποσοστό μας δίνει σημαντικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς με συνέπεια η επόμενη μέρα να ακολουθεί με μεγαλύτερη θέληση.

Πολύ γρήγορα;
Το να χάνετε βάρος πολύ γρήγορα, για παράδειγμα 3 κιλά την εβδομάδα με εξαντλητικό πρόγραμμα μπορεί να σας κάνει να χαρείτε τις πρώτες 2 εβδομάδες. Το σίγουρο όμως είναι πως θα κλάψετε πικρά κάποιες από τις επόμενες. Ο λόγος; Και θα τα ξαναπάρετε σύντομα και ο οργανισμός σας θα έχει εξαντληθεί.

Πολύ αργά;
Στην αντίθετη τώρα περίπτωση που χάνετε κιλά με πολύ αργούς ρυθμούς, το πιθανότερο είναι πως σύντομα θα απογοητευτείτε. Φροντίστε λοιπόν να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας αυτό το κάτι που θα δώσει ώθηση στον μεταβολισμό σας. Για παράδειγμα αυξήστε το επίπεδο δραστηριοτήτων σας ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι.
Ξεκινώντας την δίαιτά σας βάλτε στόχους που φτάνουν τους 6 μήνες ή και τον ένα χρόνο ανάλογα το πόσα κιλά θέλετε να χάσετε στο σύνολο. Κατόπιν όμως μπορείτε να βάλετε και πιο μικρους στόχους (που βέβαια δεν επηρεάζουν το αρχικό πρόγραμμα) που μπορούν να επικεντρωθούν σε ένα πιο άμεσο χρονικό διάστημα όπως στην εβδομάδα ή τον μήνα.

Μην παραμυθιάζεστε!
Αν η διατροφή σας μέχρι σήμερα περιλάμβανε και έτοιμα γεύματα (σουβλάκια, πίτσες κ.λ.π.) είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσετε να αντισταθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό όμως που σίγουρα μπορείτε να κάνετε είναι να καθιερώσετε 2 μέρες του μήνα ως ημέρες ανεξαρτησίας!

Ανταμείψτε τον εαυτό σας.
Κάθε φορά που πετυχαίνετε τον στόχο σας, ανταμείψτε τον εαυτό σας. Είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να προσπαθήσετε ξανά! Η ανταμοιβή μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα μασάζ ή ένα ρούχο που έχετε βάλει στο μάτι.

Καταγράψτε τον εαυτό σας.
Ξεκινώντας την διαιτά σας, διατηρήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Η επίγνωση σας βοηθά να περιορίσετε τι κακές συνήθειες αλλά και να αυξήσετε τις «συμπεριφορές» εκείνες που σας έδωσαν αποτελέσματα.

Καταγράψτε και το βάρος σας.
Μαζί με το ημερολόγιο τροφίμων φροντίστε να καταγράφετε και το βάρος σας. Εκείνο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όμως είναι να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα την ίδια ώρα της ημέρας και με την ίδια ένδυση. Σε καμία περίπτωση μην το κάνετε ημερησίως!

Μην «χτυπάτε» τον εαυτό σας
Οι εσωτερικές σας σκέψεις όσον αφορά τις ικανότητές σας μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην πορεία της δίαιτάς σας. Φερθείτε του με ευγένεια και αισιόδοξη στάση και είναι σχεδόν σίγουρο πως κι εκείνος θα σας δώσει μια πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας.

Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment