Saturday, October 13, 2012

6 εύκολα τρικ για τη δίαιτά σας


Έχετε δοκιμάσει τα πάντα και δεν έχετε καταφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα; Καταρχήν ηρεμήστε!  Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από την θέλησή σας και τίποτα δεν μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο για κάτι που ‘χειρίζεστε’’ αποκλειστικά εσείς. Το μυστικό λοιπόν είναι καταρχήν να το πάρετε απόφαση και κατά δεύτερον να ακολουθήσετε 6 έξυπνα τρικ που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας:

1. Μην τρώτε ¨‘‘μηχανικά’’ Ένας από τους βασικότερους λόγους που οι άντρες είναι στο σύνολό τους πιο αδύνατοι από τις γυναίκες είναι γιατί ΔΕΝ πάνε στο σούπερ Μάρκετ και ΔΕΝ μαγειρεύουν. Η «αναγκαστική εμπλοκή» λοιπόν της γυναίκας σε αυτές τις διαδικασίες συνεπάγεται και κατανάλωση θερμίδων είτε παρασκευάζοντας το φαγητό είτε δοκιμάζοντας ένα νέο προιόν που μόλις… ανακάλυψε. Σε μία σχετική έρευνα μάλιστα που έγινε, ανακαλύφθηκε πως οι θερμίδες που προσλαμβάνει μια γυναίκα κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, αγγίζουν τις 300!
Βέβαια, θα μου πείτε, η λύση είναι να μην μαγειρεύω; Όχι βέβαια! Σίγουρα όμως μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε απερίσκεπτα, περιμένοντας το… κυρίως γεύμα. Ένας επίσης εύκολος τρόπος για να το αποφύγετε, είναι για όση ώρα βρίσκεστε στην κουζίνα, να μασάτε μια τσίχλα. Αυτό θα σας αποτρέψει από το να γεμίζετε το στόμα σας με άλλες μικρές λιχουδιές.

2. ‘‘Ρυθμίστε’’ τις λιγούρες σας Αν το σκεφτείτε, λιγούρα, στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει… ανάγκη για γλυκό. Για να περιορίστε λοιπόν, αυτή την… πλευρά του εαυτού σας, καταναλώνετε σε κάθε σας γεύμα περισσότερες πρωτείνες.

3. Μετράτε συχνά την μέση σας Επειδή τα περισσότερα πλέον ρούχα είναι ελαστικά και οι ζώνες τείνουν να… εξαφανιστούν από την ζωή και το ντύσιμό μας, είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε πότε αυξάνεται η περιφέρεια της μέσης μας, παρά μόνο αν και το stretch ύφασμα ‘διαμαρτυρηθεί’’. Εκείνο που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε λοιπόν, είναι να έχετε ένα τζην ή κάποιο άλλο μη ελαστικό ρούχο ως μέτρο. Μία φορά τον μήνα φορέστε το και δείτε τα αποτελέσματα.

4. Διαβάζετε τις ετικέτες Οποιοδήποτε προϊόν έχει την ταμπέλα light, δεν σημαίνει ότι είναι ιδανικό προς κατανάλωση και πολύ περισσότερο ότι σας βοηθάει να αδυνατίσετε. Ανακαλύψτε λοιπόν πέρα από αυτό, ποσοστό λιπαρών και θερμίδων περιέχει.

5. Μην τα θέλετε όλα Αποδεδειγμένα, οι γυναίκες προτιμούν κατά πολύ περισσότερο τις λιπαρές τροφές από όσο τα φρούτα, τα λαχανικά και τις φυτικές ίνες. Γι αυτό τον λόγο λοιπόν προσπαθήστε να αποφεύγετε και οτιδήποτε επιβαρύνει επιπλέον την κατάσταση: πλούσιες σάλτσες, τηγανητά, πλήρη προιόντα.

6.  Μιλήστε με τον σύντροφό σας Το να ρωτήσετε τον σύντροφο, το φίλο, την οικογένεια ή τον γυμναστή σας πως σας μπορεί να σας βοηθήσει. Άλλωστε η εντύπωση που έχουμε εμείς οι ίδιες για τον εαυτό μας πολλές φόρες δεν… συνάδει με την πραγματικότητα. Ρωτήστε λοιπόν κάποιον της εμπιστοσύνης σας για το που χρειάζεστε βελτίωση και ζητήστε την βοήθεια ή την συμπαράστασή του.  

Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment