Monday, October 1, 2012

Είναι υγιή …αυτά… τα τρόφιμα;;


eat

4 Τρόφιμα τα οποία θεωρούνται υγιής τροφές…. Όμως, ισχύει??
Ορισμένα τρόφιμα, φέρονται ως υγιή προσφέροντας ταυτοχρόνως χαμηλό ποσό θερμίδων.
Κάτωθι παρουσιάζονται, πέντε τρόφιμα τα οποία αν και θεωρούνται υγιή δεν σημαίνει ότι είναι κι όλας.
Bran muffins,  παρασκευάζεται από λευκό σιτάρι-μεγάλη ποσότητα λαδιού/βουτύρου και από άφθονη ποσότητα ζάχαρης. Παλαιότερα, υπήρχε η αντίληψη ότι λόγω του σχήματος του, δεν προσέφερε σημαντικό μεγάλο ποσό θερμίδων αλλά παρείχε ένα ικανοποιητικό ποσό ενέργειας. Λόγω, του ιδιαίτερου φουσκώματος του,  ξεγελάει τον καταναλωτή, αξίζει να γνωρίζετε ότι μόλις ένα τεμάχιο προσφέρει 500θερμίδες.
Υδαταναθρακούχα ποτά, καλούνται τα ποτά τα οποία εξασφαλίζουν ένα σημαντικό ποσό ενέργειας στον ‘’αδύναμο’’ οργανισμό και τον τονώνουν με πλήθος βιταμινών του συμπλέγματος Β.Όμως, η κατανάλωση τέτοιων ποτών από άτομα τα οποία τρέφονται κανονικά καθ’όλην  τη διάρκεια της ημέρας, θεωρείται υπερβολή, μιας και προσλαμβάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες και την αναγκαία ποσότητα ενέργειας μέσω της διατροφής τους.
Μπάρες δημητριακών, ότι πιο άνετο και βολικό προς την διατροφική υποστήριξη του μέσου εργαζόμενου, λόγω του ότι το φόρτο εργασίας του, δεν του επιτρέπει να τρέφεται ορθώς και ικανοποιητικώς. Θα πρέπει να προσεχθεί η ετικέτα των διατροφικών στοιχείων, διότι ορισμένες μπάρες δημητριακών περιέχουν υψηλή ποσότητα σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη, υδρογονωμένα έλαια και συντηρητικά.                                               Σημαντική συμβουλή, εάν δεν μπορείτε να παρασκευάσετε εσείς οι ίδιοι  μπάρα δημητριακών ή να προτιμήσετε τις μη εμπορικές, τότε επιλέξτε όποια μπάρα δημητριακών φέρει το μεγαλύτερο ποσό φυτικών ινών.
Εμπορικό smoothies, καλείται η ανάμειξη διαφόρων τροφίμων συνήθως πλούσιων σε ζάχαρη ή μερικώς σε ποσότητα με γάλα ή χυμό διαφόρων γεύσεων.
Το ‘’σπιτικό’’ smoothies, μπορεί να προσεχθεί και να μην περιέχει ένα υψηλό ποσό θερμίδων. Όμως, το εμπορικό smoothies αν και προσφέρει ίδια ευχαρίστηση με το ‘’σπιτικό’’, επίσης προσφέρει αρκετή μεγαλύτερη ποσότητα, τέσσερις ή πέντε φορές περισσότερη. Ας  αναλογισθούμε, ότι ένα ‘’σπιτικό’’ smoothies, το οποίο θα το έχουμε προσέξει ιδιαιτέρως θα φτάνει περίπου τις 200θερμίδες. Όμως, ένα smoothies το οποίο θα το καταναλώσουμε σε μια καφετέρια, ενδέχεται να μας προσφέρει έως και 1000 θερμίδες.
Για να παρασκευάσετε το  ‘’σπιτικό’’ smoothies, θα χρειασθείτε τα εξής :
  • ½ φλιτζάνι άπαχο γάλα.
  • ½  έως ¾κούπας φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα.
  • ½ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι.
  • Συμπληρώστε με 4-5 παγάκια μέσα στο μπλέντερ.

No comments:

Post a Comment