Monday, October 1, 2012

Τροφές που κλειδώνουν το στομάχι!!!….



images

Ποιος είπε ότι χρειάζεται χειρουργείο ώστε να ‘’δέσει’’ κανείς το στομάχι του; Η φύση είναι τόσο προνοητική που μας έχει προσφέρει τροφές που προκαλούν μείωση στην ορεξή μας και βοηθούν στο αδυνάτισμα.
Τέτοιου είδους  τρόφιμα είναι τα μήλα, το πράσινο τσάι, το λεμόνι και οι καυτερές πιπεριές.

ΜΗΛΑ: κατά την πέψη τα μήλα παράγουν  την ορμόνη GLP-1, η οποία στέλνει μηνύματα στον εγκέφαλο ότι έχει επέλθει κορεσμός από το φαγητό έτσι ώστε η πρόσληψή του να είναι λιγότερη. Αμερικάνοι ερευνητές αναφέρουν πως η κατανάλωση ενός μήλου πριν από  το γεύμα καταναλώνουν 15% λιγότερες θερμίδες.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ: 3-6 κούπες πράσινο τσάι τη μέρα επιταχύνουν κατά 40% το ρυθμό με τον οποίο το σώμα καίει την ενέργεια των  κυττάρων, ενώ ο ρυθμός καύσης του λίπους αυξάνεται. Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές οφείλεται στον συνδυασμό της καφεΐνης  και των φλαβονοειδών που περιέχονται στο πράσινο τσάι είτε αυτό πίνεται κρύο ή ζεστό.

ΛΕΜΟΝΙ: Τα λεμόνια περιέχουν πικτήνη και κιτρικό οξύ ουσίες που καταπολεμούν την αποθήκευση λίπους στο σώμα και επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης ως επακόλουθο να επικρατεί περισσότερη ώρα η διάρκεια του κορεσμού.

ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ: Η καψακαϊνη, η ουσία που ευθύνεται για το κάψιμο που προκαλεί η πιπεριά, αποδείχθηκε   ότι μειώνει τις λιγούρες και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας. Μάλιστα αυτή η επίδραση παρατηρείται  σε μεγαλύτερο βαθμό σε άτομα τα οποία δεν συνηθίζουν να καταναλώνουν κοφτερά φαγητά.

No comments:

Post a Comment