Saturday, October 20, 2012

Φάτε περισσότερο για να χάσετε κιλά!

Γεμίστε το πιάτο σας με τις σωστές τροφές και βρείτε τη γραμμή σας.


Περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους ξεκινούν μια καινούρια δίαιτα κάθε μήνα, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική προσοχή στις θερμίδες μπορεί να σημαίνει πως η διατροφή μας δεν είναι ισορροπημένη και υγιεινή. Μια σχετική έρευνα στη Βρετανία έδειξε πως όσοι κάνουν δίαιτες μπορεί να έχουν απουσία βιταμινών, μετάλλων ακριβώς γιατί δίνουν έμφαση στις θερμίδες.
Μια άλλη έρευνα λοιπόν έρχεται να συμπληρώσει την παραπάνω και να δώσει λύση λέγοντας πως το μυστικό για να μείνουμε στο ιδανικό βάρος είναι να τρώμε περισσότερο φαγητό και όχι λιγότερο. Ειδικοί από το πανεπιστήμιου του Harvard ανακάλυψαν πως τρώγοντας μεγαλύτερες μερίδες από υγιεινές τροφές είναι πιο σημαντικό από το να μετράμε τις θερμίδες. Αυξάνοντας την κατανάλωση σε άψητους και ανάλατους ξηρούς καρπούς, σε φρούτα, στο γιαούρτι, στα λαχανικά, και σε τροφές ολικής αλέσεως, μπορεί ακόμα και να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά.
Υπάρχει λοιπόν η εντύπωση πως καταναλώνοντας αυτές τις χορταστικές τροφές δεν θα οδηγηθούμε να αναζητήσουμε γλυκά και αλμυρά παχυντικά σνακς. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ίνες, μειώνουν τον ρυθμό χώνεψης και έτσι νιώθουμε πλήρης για περισσότερη ώρα και κατ΄επέκταση μας κάνουν να καταναλώνουμε λιγότερες επεξεργασμένες τροφές. Γεμίστε λοιπόν το πιάτο σας με τις σωστές τροφές και δείτε το σώμα σας να αλλάζει.

Πηγή : http://www.jenny.gr

No comments:

Post a Comment