Sunday, October 28, 2012

Πώς θα αποφύγετε να πάρετε κιλά το χειμώνα;

Τα «χειμωνιάτικα» κιλά δυστυχώς, δεν είναι αστικός μύθος. Έρευνες έχουν δείξει ότι κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος «παίρνει» μισό κιλό στους χειμερινούς μήνες...το οποίο παλεύει να χάσει μόλις μπει η άνοιξη. Πως μπορείτε όμως να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να μην πάρει...γραμμάριο;


Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες, που συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους κατά τους χειμερινούς μήνες: η έλλειψη άσκησης, το λιπαρό φαγητό (μιας και λόγω καιρού ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη ενέργεια) και φυσικά οι γιορτές.
Ο κρύος καιρός και η μικρότερη, σε ώρες, μέρα εντείνουν την τάση προς πάχυνση και είναι ακριβώς όλα αυτά μαζί, που πρέπει να παλέψετε. Επειδή όμως είναι αδύνατο να τα βάλετε με τις δυνάμεις της φύσης, καλό θα είναι να κάνετε τα tips που ακολουθούν, το καθημερινό σας…ευαγγέλιο.
1. Δημιουργήστε ένα υγιεινό «σούπερ μάρκετ» στα ντουλάπια σας
Εφοδιάστε τα ντουλάπια σας με υγιεινές λιχουδιές και τρόφιμα, τα οποία μαγειρεύονται γρήγορα και εύκολα χωρίς να χάνουν σε ποιότητα. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε ανά πάσα στιγμή ένα γευστικό πιάτο ή ένα σνακ, αποφεύγοντας την εύκολη λύση των delivery.


2. Ασκηθείτε…παρά το κρύο
Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, οι περισσότεροι άνθρωποι «βολεύονται» στις ατάκες του τύπου «ποιος να πάει γυμναστήριο τώρα με τέτοιον καιρό». Τέρμα οι φτηνές δικαιολογίες γιατί μπορείτε πλέον να φέρετε το γυμναστήριο…σπίτι σας.
Ένα απλό στρώμα και δύο μπουκάλια με νερό, που αντικαθιστούν τα βαράκια, οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού ή οι …βόλτες στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια, μπορούν εύκολα να γίνουν η καθημερινή σας προπόνηση.


3. Πιείτε υγρά...με έξυπνο τρόπο
Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε τους κρύους μήνες ζεστά ροφήματα, τα οποία σας ενυδατώνουν και διατηρούν μία ιδανική θερμοκρασία στο σώμα σας. Ωστόσο προσέξτε γιατί μερικά από αυτά τα ροφήματα σας ξεγελούν, καθώς έχουν υψηλή θερμιδική αξία.
Η ζεστή σοκολάτα για παράδειγμα, αν και είναι ιδιαιτέρως γευστική, δεν θα πρέπει να αποτελεί καθημερινή απόλαυση. Αντί για αυτή, μπορείτε να επιλέξετε ένα πράσινο τσάι, που είναι αντιοξειδωτικό και έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σας.


4. Γνωρίστε τα χειμερινά λαχανικά
Επειδή το καλοκαίρι σας έχει «καλομάθει» με μία πληθώρα λαχανικών και φρούτων για κάθε γούστο, καλό θα είναι να μάθετε ότι και ο χειμώνας έχει το δικό του γευστικό «μποστάνι».
Κουνουπίδι, μπρόκολο, φασολάκια φρέσκα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο και αγκινάρες μπορούν να μπουν στο καθημερινό σας διατροφολόγιο ενώ τα εσπεριδοειδή θα γεμίσουν τον οργανισμό σας με βιταμίνη C και θα σας προστατεύσουν από γρίπη και ιούς.

Πηγή : http://www.clickatlife.gr

No comments:

Post a Comment