Saturday, October 20, 2012

10 γρήγορα υγιεινά tips

 


1. Τα αυγά εμπλουτισμένα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά προσφέρουν σχεδόν τη μισή ποσότητα των πολύτιμων λιπαρών οξέων που περιέχουν τα 100 γραμμάρια σολομού.
2. Τα φρούτα να τα τρώτε μόλις τα καθαρίσετε. Αν η σάρκα του φρούτου είναι εκτεθειμένη στο φως, χάνει γρήγορα πολλά από τα διατροφικά του στοιχεία.
3. Αν τα φύλλα του μαρουλιού έχουν μαραθεί βάλτε τα στην κατάψυξη για 2 έως 3 λεπτά. Θα «ζωντανέψουν» αμέσως!
4. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά. Στα μπιφτέκια αντί για χοιρινό ή μοσχαρίσιο, προτιμήστε στήθος γαλοπούλα, μειώνοντας έτσι την ποσότητα του λίπους.
5. Θέλετε να φτιάξετε πατάτες τηγανητές χωρίς όμως όλο το λίπος; Τηγανίστε τες στο... φούρνο: Κόψτε τις πατάτες σε μπαστούνια, βάλτε τες σε κρύο νερό για 15-20 λεπτά και στραγγίστε. Ανακατέψτε τες με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και άλλα μπαχαρικά. Βάλτε τες σε ένα ταψί και ψήστε τες στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά. Ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά.
6. Η πίτσα είναι άριστη πηγή λυκοπενίου (αντιοξειδωτική ουσία που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις) και περιέχει την κατάλληλη ποσότητα λίπους για τη σωστή απορρόφησή του.
7. Για ντρέσινγκ λαδόξιδου, αντικαταστήστε το 1/3 από το λάδι με τσάι (το οποίο δεν έχει θερμίδες) για να «κόψει» την οξύτητα του ξιδιού.
8. Συνοδέψτε όλα τα πιάτα σας με λίγο ξύσμα από ωμό καρότο. Λαμβάνετε έτσι επιπλέον β-καροτίνη.
9. Οι σαλάτες και τα χόρτα είναι υγιεινές επιλογές, ωστόσο προσοχή στις σάλτσες και τις σος. Αν φάτε έξω ζητήστε να σας τις φέρουν χωριστά.
10. Δώστε περισσότερη γεύση στις σαλάτες προσθέτοντας ξύσμα ή χυμό λεμονιού.

Πηγή : http://www.preventionmag.gr

No comments:

Post a Comment