Thursday, October 18, 2012

10 συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή και καλύτερη υγεία

  • ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ : ….η συνταγή για μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή = διατροφική επάρκεια με τρίπτυχο….. ποικιλία, μέτρο, ισορροπία
  • ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ: …απόλαυση και υψηλή διατροφική αξία, μέσω των βιταμινών που περιέχουν, χωρίς να ξεχνάμε την γλυκιά τους γεύση και την μεγάλη περιεκτικότητα βιταμινών
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ:…. η βάση της σωστής διατροφής. Θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το 50-55% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης, μέσω αυτών ο οργανισμός προσλαμβάνει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται καθημερινά και ο εγκέφαλος λειτουργεί άριστα καθώς ως καύσιμη ύλη χρησιμοποιεί την γλυκόζη που προσλαμβάνει από τις αμυλούχες τροφές αυτής της κατηγορίας.
  • ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ:…. παν μέτρον άριστον. Πέρα από την ποσότητα, σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα. Μέτριες λοιπόν ποσότητες φαγητού και από όλες τις ομάδες τροφίμων , με απόλαυση, εγκράτεια και σωστό συνδυασμό για την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την ομαλή διαδικασία της πέψης / χώνεψης.
  • ΚΟΛΑΤΣΙΟ – ΣΝΑΚ:… απαραίτητο και επιβαλλόμενο. Κάθε 3 ώρες τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα μειώνονται και το αίσθημα της πείνας γίνεται πιο έντονο, με επακόλουθο είτε να τσιμπολογάμε, είτε να επιλέγουμε έτοιμα και τυποποιημένα τρόφιμα, είτε να τρώμε στο τραπέζι λαίμαργα και μεγάλες ποσότητες φαγητού.
  • ΥΔΑΤΩΣΗ:…. η απόλαυση της δροσιάς πρέπει να είναι βασικό μέλημά σου για να είναι πάντοτε ενυδατωμένος ο οργανισμός σου & όχι αφυδατωμένος και ξηρός. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή να σβήνεις τη δίψα σου.
  • ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ & ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ :…κάνε την φυσική σου δραστηριότητα μέρος της καθημερινότητάς σου. Μην τεμπελιάζεις. Άλλαξε στάση, για να έχεις πάντα ενέργεια και ευεξία με στόχο την διατήρηση της φόρμας σου και ένα ιδανικό βάρος. ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΕ…
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΚΑΛΑ» & «ΚΑΚΑ» ΤΡΟΦΙΜΑ:… όλα κάτι έχουν να μας προσφέρουν, αρκεί να ξέρουμε πότε τα επιλέγουμε και με τη συχνότητα τα καταναλώνουμε … και πολύ περισσότερο… εάν πραγματικά τα έχουμε ανάγκη (για κάτι που θεωρητικά δεν συνίσταται).
  • ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ:…. ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο θηρίο και μπορεί να κάνει τα πάντα. Μην αποθαρρύνεσαι νομίζοντας πως δεν θα τα καταφέρεις. Το θέμα είναι να το πιστέψεις, γιατί το αξίζεις και θα έρθει η στιγμή που θα καμαρώνεις για την επίτευξη των στόχων σου.
ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή : http://www.enmesodiatrofis.gr

No comments:

Post a Comment