Sunday, October 28, 2012

5 κόλπα για να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες

Αυτά τα κόλπα θα σε βοηθήσουν να κόψεις αρκετές θερμίδες από τη διατροφή σου καθημερινά. Μπες στο παιχνίδι και μείωσε τις θερμίδες τρως, σήμερα κιόλας.

 Διαίρει και Bασίλευε 
Διαίρει και Bασίλευε 
Η μείωση των θερμίδων είναι τόσο απλή όσο το να κόβεις την τροφή σου σε κομμάτια, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of the American Dietetic Association. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι στους οποίους σέρβιραν 20 γλυκάκια κομμένα στη μέση έφαγαν περίπου τον ίδιο αριθμό κομματιών με αυτούς στους οποίους είχαν σερβίρει 20 ολόκληρα – αλλά κατανάλωσαν περίπου 60 λιγότερες θερμίδες. Όσον αφορά τα snacks, λοιπόν, το μέγεθος μετράει. Γι’ αυτό προτίμησε τις μίνι εκδοχές των λιχουδιών που λατρεύεις και θα νιώσεις ικανοποιημένη με μικρότερη ποσότητα.

Άφησε το φαγητό να κρυώσει  
Άφησε το φαγητό να κρυώσει
Με το μαγείρεμα το άμυλο διαχέεται στο νερό και φουσκώνει, με αποτέλεσμα να διασπάται σε μικρότερα μέρη και να γίνεται πιο εύπεπτο. Όμως, όσο κρυώνει το φαγητό, το άμυλο κρυσταλλοποιείται ξανά, σχηματίζοντας το ανθεκτικό άμυλο. Έτσι, μια κρύα βραστή πατάτα έχει το διπλάσιο ανθεκτικό άμυλο από μία ζεστή.

Πιάσε το Μεγάλο Πιρούνι 
Πιάσε το Μεγάλο Πιρούνι
Μια δοκιμασμένη και εγγυημένη λύση για τον έλεγχο των μερίδων είναι να τρως σε μικρό πιάτο για σαλάτες παρά σε μεγάλο. Όμως, φαίνεται πως ισχύει το αντίθετο όσον αφορά τα μαχαιροπίρουνα. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα ανακάλυψαν ότι όσοι έτρωγαν με μεγάλο πιρούνι κατανάλωσαν 10% λιγότερο από αυτούς που έτρωγαν γενναίες μερίδες ζυμαρικών, σαλάτας και άλλων πιάτων με μικρό πιρούνι. «Επειδή υπάρχει ένα χρονικό διάστημα ανάμεσα στο πότε είναι πραγματικά γεμάτο το στομάχι μας και το πότε καταλαβαίνει ο οργανισμός ότι έχουμε χορτάσει, συνήθως βασιζόμαστε σε οπτικές ενδείξεις για να καθορίσουμε πότε θα σταματήσουμε να τρώμε» εξηγεί ο Arul Mishra, Ph.D., ένας από τους υπευθύνους της μελέτης. «Όταν το πιρούνι είναι μεγαλύτερο, νομίζεις πως έχεις φάει περισσότερο, οπότε σταματάς πιο γρήγορα». Υπάρχει μια προειδοποίηση ωστόσο: το κόλπο έχει αποτέλεσμα μόνο αν πραγματικά πεινάς και όχι όταν τσιμπολογάς από πλήξη ή συνήθεια. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έκαναν το τεστ χωρίς να πεινούν αρκετά κατανάλωσαν περισσότερες θερμίδες με το μεγάλο πιρούνι.

 Πιες πράσινο τσάι  
Πιες πράσινο τσάι
Ενισχύει το μεταβολισμό: η κατανάλωση αρκετών φλιτζανιών την ημέρα μπορεί να αυξήσει την καύση λίπους έως και 17% (σε μελέτη, οι συμμετέχοντες που έπιναν πράσινο τσάι με καφεΐνη κάθε μέρα για διάστημα 4 εβδομάδων έχασαν βάρος, ενώ αυτοί που δεν έπιναν πράσινο τσάι πήραν βάρος).

 Βάλε πιπέρι αντί για αλάτι  
Βάλε πιπέρι αντί για αλάτι
Το πιπέρι περιέχει καψαΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό. Τόσο απλά! Εναλλακτικά, προτίμησε τα μπαχαρικά που επιταχύνουν το μεταβολισμό το ίδιο δυναμικά!

Πηγή :  http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment