Saturday, October 13, 2012

Πειρασμοί τέλος!

Peirasmoi telos! 

 
Ποια θα μπορούσε να αρνηθεί πως μετά από μια δύσκολη επαγγελματικά ημέρα, μια λαχταριστή λιχουδιά ή ένα γευστικό πιάτο με… πολλές θερμίδες δεν αποτελεί την καλύτερη… επιβράβευση;  Δυστυχώς από πολύ λίγες έως καμία, παραδεχτείτε το! Όπως όμως, πολλά πράγματα στην ζωή μας έτσι και η «στροφή» της διατροφής σας σε μια πιο υγιεινή… πορεία δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! Και αυτό είναι που θα ανακαλύψουμε αμέσως τώρα, μαθαίνοντας μικρά μυστικά που οδηγούν σε πιο υγιεινές ‘‘κατευθύνσεις’’:
• Όταν νιώσετε την επιθυμία να φάτε κάτι απαγορευμένο, μην ανοίξετε το ψυγείο αλλά την… ντουλάπα σας! Φορέστε κάποιο από τα αγαπημένα σας ρούχα που όμως έχει ακόμα… στενή εφαρμογή και να είστε σίγουρες πως με αυτόν τον τρόπο θα επανέλθετε γρήγορα… στην τάξη!
• Τις στιγμές που σας φαίνεται αδύνατον να αντισταθείτε σε μια «γευστική πρόκληση», βουρτσίστε τα δόντια σας. Έτσι θα αποφύγετε την κατανάλωση της ενώ αν πρόκειται για βραδινές ώρες αυτόματα θα το συνδυάσετε με την κίνηση που κάνουμε λίγο πριν πάμε για ύπνο οπότε και θα ακολουθήσετε το… σύνηθες πρόγραμμα.
• Όταν νιώθετε «ανίκανη» να αντισταθείτε στον πειρασμό, προσπαθήστε να χαλαρώσετε βγαίνοντας μια βόλτα ή τηλεφωνώντας σε μια φίλη που σας καταλαβαίνει ή και στον διαιτολόγο σας.
• Οτιδήποτε παχυντικό, τοποθετήστε το σε μέρος που δεν φαίνεται και δεν έχετε εύκολη «πρόσβαση». Για παράδειγμα αν κατά… τύχη βρέθηκαν στα ράφια σας πατατάκια ή μπισκότα βάλτε τα στο πίσω μέρος των ψηλότερων ραφιών. Παρομοίως πράξτε και στο ψυγείο σας, τοποθετώντας τα αντίστοιχα τρόφιμα στο πίσω και κάτω μέρος του.
• Αντιθέτως βάλτε σε μέρη εύκολα προσβάσιμα τα φρούτα και τα λαχανικά, ώστε να  τα βρίσκετε εύκολα και να ‘‘τσιμπάτε’’ από αυτά όταν χρειάζεται…
 
Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment