Thursday, October 18, 2012

6 τοπ συμβουλές για σίγουρο αποτέλεσμα στη δίαιτα

Ζητήσαμε από τον Λευτέρη Καβούκη να μας πει τι πραγματικά έχει αποτέλεσμα όταν μιλάμε για μείωση θερμίδων και πρόσληψη της απαιτούμενης ενέργειας και πώς να τα βγάζουμε πέρα μες στη μέρα με λιγότερες θερμίδες.
 
Οι συμβουλές για σίγουρο αποτέλεσμα στη δίαιτα έχουν άλλη βαρύτητα όταν προέρχονται από έναν επιτυχημένο personal trainer. Δείτε τις καλύτερες συμβουλές του Λευτέρη Καβούκη.

Ποιον κανόνα «δίαιτας» αρνείσαι να ακολουθήσεις;

«Δεν είμαι οπαδός της διατροφής χωρίς υδατάνθρακες. Εάν τρως δημητριακά ολικής αλέσεως και αποφεύγεις τους απλούς υδατάνθρακες (όπως τα προϊόντα με λευκό αλεύρι), δίνεις στο σώμα σου την ενέργεια που χρειάζεται για να αποδώσει στο μέγιστο – είτε ασκείσαι είτε απλώς τρέχεις για δουλειές».

Ποιο είναι το χειρότερο όταν ακολουθείς αυστηρή διατροφή;
«Όταν αλλάζεις τον τρόπο που τρως, νιώθεις ότι δίνεις μια μάχη. Στην αρχή σου φαίνεται σαν στέρηση, αλλά μόλις αποκτήσεις μια συνήθεια θα αρχίσεις να δείχνεις και να νιώθεις καλύτερα. Πρέπει απλώς να δώσεις χρόνο στην προσπάθεια που κάνεις».

Πιστεύεις στις «απαγορευμένες» τροφές;

«Δε μου αρέσει αυτός ο όρος. Ακούγεται απρεπής. Νομίζω πως μπορείς να τρως τροφές με υψηλές θερμίδες στο πλαίσιο της λογικής – όπως όταν έχεις περάσει αρκετές ημέρες με υγιεινή διατροφή. Προσωπικά, μου αρέσει να τρώω μαύρη σοκολάτα».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου «διαιτητικό» φαγητό ή γεύμα;
 «Νομίζω ότι τα μαύρα φασόλια και το καστανό ρύζι είναι ένας ιδανικός συνδυασμός. Παίρνεις τις πρωτεΐνες που χρειάζεται το σώμα σου για να φτιάξει μυϊκή μάζα, σύνθετους υδατάνθρακες για ενέργεια διαρκείας και φυτικές ίνες για να νιώθεις χορτασμένος για περισσότερο – και έχει υπέροχη γεύση!»

Πρέπει να κόψεις το αλκοόλ όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος;
«Το μυστικό είναι το μέτρο. Όμως, αν θέλεις να χάσεις βάρος, ο περιορισμός ή και η διακοπή της κατανάλωσης αλκοόλ είναι καλή ιδέα. Η μπίρα και το κρασί έχουν κάποια ωφέλιμα αντιοξειδωτικά, αλλά περιέχουν κυρίως κενές θερμίδες».


Το μότο του Λευτέρη: «Μην Κλέβεις, Απλώς Φάε Έξυπνα!»

Πηγή : http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment