Monday, October 15, 2012

Έξυπνα σνακ που κόβουν τη λιγούρα

Δεν είναι λίγες οι φορές που η επιθυμία για λιχουδιές, λιπαρά σνακ ή γλυκά στο γραφείο είναι ακαταμάχητη. Και όταν ενδίδεις, το αποτέλεσμα είναι να αισθάνεσαι φουσκωμένος, να μην έχεις διάθεση για δουλειά και τις περισσότερες φορές να νιώθεις τύψεις! Η λύση είναι να έχεις πάντα μαζί σου έξυπνα σνακ που μπορούν να κόψουν την λιγούρα και παράλληλα να δώσουν στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται. Αρκούν λίγα λεπτά πριν φύγεις από το σπίτι για να πάρεις μαζί σου ένα θρεπτικό, υγιεινό κολατσιό.
 
Επέλεξε τροφές που δεν περιέχουν πολλά λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι, αλλά τροφές που σου δίνουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, άπαχο τυρί και γαλοπούλα, θα σε «κρατήσει» και δεν θα σε βαρύνει. Ετοιμάστε μια φορά την εβδομάδα σπιτικό κέικ με αλεύρι ολικής άλεσης ή μπισκοτάκια με βρώμη και πάρτε τα μαζί σας καθημερινά. 
 
Αλλά αν αναζητείτε ακόμη πιο εύκολες επιλογές, η λύση υπάρχει. Εκτός από τα φρούτα, που είναι υγιεινά και απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή μας, δοκιμάστε ρυζογκοφρέτες ή μπάρες δημητριακών. Χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν θα σας κάνουν να νιώσετε «γεμάτοι» χωρίς όμως να σας βαρύνουν με πολλές θερμίδες και λιπαρά. 
 
 
 
Με μια μικρή αναδιοργάνωση, λοιπόν, είναι εύκολο να κάνεις τα σνακ ένα υγιεινό και πολύτιμο μέρος της διατροφής σου!!

No comments:

Post a Comment