Thursday, October 18, 2012

Τρόφιμα για καθημερινή κατανάλωση!


Το να χάσει κανείς βάρος δεν γίνεται μόνο με την αποφυγή των λιπαρών τροφίμων. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να αφαιρούν από τη διατροφή τους μόνο τα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας χωρίς όμως την αντικατάστασή τους με ποιο υγιεινά πιάτα. Η πείνα δεν αποτελεί αποτελεσματική στρατηγική για την απώλεια βάρους.

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι η κατανάλωση υγιεινών τροφίμων είναι κάτι πολύ δύσκολο - δεν πρέπει όμως να ισχύει κάτι τέτοιο. Για να διατρέφεστε σωστά δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά χρήματα ή να σπαταλάτε πολύ από το χρόνο σας.

Το μυστικό βρίσκεται στο να  γνωρίζετε ποια τρόφιμα υπερέχουν θρεπτικά.

Το μυστικό είναι να έχετε υγιεινές, εύκολες επιλογές στη διάθεσή σας όταν χρειαστείτε ένα σνακ ή γρήγορο φαγητό. Το κλειδί είναι στην προετοιμασία. Αν έχετε υγιεινές επιλογές, όπως τα μήλα ή τα καρύδια, θα γευτείτε  ένα νόστιμο σνακ με οφέλη για την υγεία, αντί για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.
Έτσι, αντί να καταναλώνετε τρόφιμα φορτωμένα με θερμίδες που υστερούν σε θρεπτικά συστατικά, προσθέστε στην καθημερινή διατροφή σας τα τρόφιμα που ακολουθούν, ώστε να έχετε αίσθημα κορεσμού, ευεξίας και ταυτόχρονα να χάνετε βάρος.
Βρώμη : είναι ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό ή σνακ. Έχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Είναι φθηνό και εύκολο να το φτιάξετε! Μπορείτε να προσθέσετε μέλι , μούρα ή άλλα φρούτα, για να γίνει ακόμη πιο θρεπτικά.
Μήλα: είναι εύκολο να τα πάρετε μαζί σας οπουδήποτε. Το μήλο αποτελεί μια καλή πηγή φυτικών ινών, είναι φθηνό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. -  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το πλύνετε και είναι έτοιμο να το φάτε! Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό: "Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα».
Γιαούρτι: έχει ασβέστιο για τα οστά σας, αλλά είναι και μια καλή πηγή υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Υπάρχει σε ατομικές συσκευασίες, είναι εύκολο να το βρείτε και μπορείτε να το καταναλώσετε οπουδήποτε. Βεβαιωθείτε ότι είναι «ζωντανό», ώστε να έχει ένα επιπλέον όφελος για το πεπτικό σας σύστημα.
Μούρα: είναι τέλεια για να τα προσθέσετε στο γιαούρτι, στη βρώμη, στα δημητριακά ή απλά να τα γευτείτε σκέτα. Είναι εύγευστα, γεμάτα  αντιοξειδωτικά , χρειάζονται ένα σχολαστικό πλύσιμο και είναι έτοιμα να τα καταναλώσετε.
Σπανάκι: είναι ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο που είναι πλούσιο σε μέταλλα, ίνες, βιταμίνες Α και C, και αντιοξειδωτικά. Μπορείτε να το αναμίξετε σε μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς για πρόσθετα οφέλη  στην υγεία.
Φασόλια: είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Η συνδυασμένη κατανάλωση φασολιών  και μαύρου ρυζιού αποτελεί εξαίρετη  πηγή πρωτεϊνών για χορτοφάγους.
Τσάι: Όταν το νερό γίνεται βαρετό, αντικαταστήστε το με τσάι. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χωρίς θερμίδες και μπορείτε να το απολαύσετε οπουδήποτε. Πάρτε το με ή χωρίς καφεΐνη.
Ξηροί καρποί: έχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που κάνουν καλό στην καρδιά και βιταμίνη Ε. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα καρύδια βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Έχοντας  μια χούφτα καρύδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για ένα γρήγορο σνακ στο δρόμο.
Αυτά τα τρόφιμα μπορείτε να τα καταναλώνετε κάθε μέρα, βέβαια  στις σωστές μερίδες για να βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνετε επιπλέον θερμίδες. Να θυμάστε ότι κάτι  υγιεινό δεν σημαίνει και ότι είναι χαμηλό σε θερμίδες.

Πηγή : http://www.youdiet.gr

No comments:

Post a Comment