Wednesday, October 10, 2012

Φάτε λιγότερο και χορτάστε περισσότερο


Λιγότερο φαγητό και γεμάτο στομάχι.
Δεν θα ‘ταν ιδανικό να τρώγαμε περισσότερο χωρίς να παίρνουμε βάρος;
Αν και το έχουν πει πολλοί άνθρωποι, δεν έχει πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη ευχή.
Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι που μας βοηθούν να νιώθουμε κορεσμό με μικρή ποσότητα φαγητού.

  «Νερώστε» το… φαγητό σας… Τα φαγητά που περιέχουν περισσότερο νερό και ζωμούς, προκαλούν πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού … Σε μια έρευνα παρατηρήθηκε ότι γυναίκες που έτρωγαν κοτόσουπα με ρύζι κατανάλωναν 26% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας από ό,τι όσες έτρωγαν την ίδια ποσότητα βραστού ρυζιού και ψητού ή βραστού κοτόπουλου και έπιναν ένα ποτήρι νερό.  Αυτό συμβαίνει γιατί τα υγρά που παίρνουμε μέσω των φαγητών ή των τροφών αποβάλλονται από το στομάχι πιο αργά από ό,τι όταν πίνουμε ένα ποτήρι νερό. Αν δεν είστε βέβαια φίλος της σούπας, επιλέξτε λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως μαρούλι, αγγούρι, κολοκυθάκια
  Αφράτα φαγητά…   Κάντε τα φαγητά σας να δείχνουν μεγαλύτερα! Πώς θα το πετύχετε; Kάνοντάς τα πιο αφράτα. Tα αφράτα φαγητά περιέχουν περισσότερο αέρα, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ογκώδη. Γι’ αυτό, φροντίστε την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ομελέτα, να τη χτυπήσετε περισσότερη ώρα για να γίνει πιο αφράτη.
Zυμώστε περισσότερη ώρα τον κιμά για τα μπιφτέκια και για ακόμα πιο αφράτο αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο κρασί.
Tο ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα ποτά σας. Προτιμάτε αυτά που γίνονται φραπέ, π.χ. διαιτητικά μιλκ σέικ φρούτων ή μιλκ σέικ που βασίζονται στο γιαούρτι, κοκτέιλ κλπ. O αφρός καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο ποτήρι, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα, και λόγω του αέρα, δημιουργείται «φούσκωμα», άρα και ταχύτερος κορεσμός.
 
Η…γεωμετρία στο πιάτο σας…



Παίξτε με τα σχήματα στο πιάτο σας! Τα τρόφιμα με διαφορετικά σχήματα πιάνουν πολύ χώρο στο πιάτο και δείχνουν πιο χορταστικά. Επιλέξτε ζυμαρικά με σχήματα, δημητριακά πρωινού ή σνακ που φουσκώνουν, όπως ποπ κορν, γιατί γεμίζουν τα μπολ με μικρότερες ποσότητες.

No comments:

Post a Comment