Thursday, October 18, 2012

Ο μυστικός δεκάλογος που ακολουθούν οι αδύνατες γυναίκες

Συμβουλές για να διατηρηθείτε στα ιδανικά κιλά.



Όλα τα πράγματα έχουν τα μικρά μυστικά τους που τα διαφοροποιούν και το αδυνάτισμα δεν μπορεί να απουσιάζει από την λίστα. Τα αιώνιο κυνηγητό για να κάνουμε την ζυγαριά να δείξει το ιδανικό βάρος δεν σταματά. Έτσι θα ήταν πολύ χρήσιμο να μάθουμε τον τρόπο που μερικές γυναίκες καταφέρνουν να μένουν σταθερά αδύνατες, χωρίς αυξομειώσεις αλλά ούτε και στερήσεις. Ας σταματήσουμε λοιπόν να κατηγορούμε το καλό τους DNA και ας δούμε τι πρέπει να αντιγράψουμε από εκείνες στην πράξη:

1. Πηγαίνετε σούπερ μάρκετ πάντα με λίστα και εάν μπορείτε σημειώστε και τις συνταγές που θα κάνετε μέσα στην εβδομάδα.

2. Μη ψωνίζετε τρόφιμα όταν είσαστε πεινασμένοι, κουρασμένοι, όταν έχει πολύ κόσμο στο σούπερ μάρκετ ή όταν βιάζεστε. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος να πάρετε τα λάθος ή παραπάνω πράγματα από αυτά που χρειάζεστε.

3. Δείξετε προσοχή στους πειρασμούς του σούπερ μάρκετ, μη ξεγελιέστε από τον τρόπο που συνδυάζουν τα τρόφιμα και π.χ. μαζί με τις φράουλες αγοράσετε και την σαντιγί που είναι δίπλα!

4. Μη ξεχνάτε τα κατεψυγμένα. Προσπεράστε τις πίτσες, τα παγωτά και τις προτηγανισμένες πατάτες και επιλέξτε λαχανικά μιας και είναι πολλές φορές καλύτερα από τα φρέσκα, αφού συσκευάζονται την ώρα που μαζεύονται. Ενώ εάν λιγουρεύεστε παγωτό, βάλτε εναλλακτικά ένα γιαούρτι στην κατάψυξη.

5. Αγοράστε φρούτα και λαχανικά της εποχής.

6. Προσοχή στα σνάκς. Εάν έχετε μπισκότα και κέικ στο σπίτι το σίγουρο είναι ότι στην πρώτη λιγούρα θα ενδώσετε στη παρουσία τους. Πάρτε μερικά αποξηραμένα φρούτα, chocolate chips και βάλτε και μια κομμένη μπανάνα στην κατάψυξη για να κάνετε ένα ιδανικό smoothie. Εάν είσαστε του αλμυρού, επιλέξτε βραστά αβγά και έχετε πάντα έτοιμο ένα μπολ με κινόα ή κους κους τα οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με σαλάτες

7. Μην ακολουθείτε trend, όπως π.χ. το νερό καρύδας το οποίο έχει θερμίδες, είναι γλυκό και ακριβό. Καταναλώστε γενικότερα τις τροφές ωμές και μην επιλέγετε τους χυμούς τους.

8. Διαβάστε τις θρεπτικές αξίες κάθε τροφής στην ετικέτα της. Εκεί θα βρείτε όλα τα στοιχεία που θα σας κάνουν να αγοράσετε ή να απορρίψετε ένα τρόφιμο.

9. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης. Όσο πιο αργά, σημαίνει ότι τόσα περισσότερα συντηρητικά έχουν χρησιμοποιηθεί.

10. Τέλος, μη ξεγελιέστε από τις προσφορές εκτός και εάν είναι κάποιο προϊόν που έχετε στη λίστα σας. Ο δεύτερος λόγος για να το κάνετε είναι εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα νέο προϊόν. Χωρίς όμως να κάνετε stock από αυτό.

Πηγή : http://www.jenny.gr

No comments:

Post a Comment