Wednesday, October 10, 2012

Μήπως είστε γλυκατζήδες;


Πηγή : http://www.enmesodiatrofis.gr
  • Μήπως είστε γλυκατζήδες;
  • Δυσκολεύεστε να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος, επειδή δεν καταφέρνετε να αντισταθείτε στα γλυκά; Και όμως υπάρχουν τρόποι …
  • Απολαύστε τη γλυκιά γεύση αφήνοντάς τη να «γεμίσει» τον ουρανίσκο σας… Κάντε το ίδιο με τη δεύτερη και τη τρίτη κουταλιά, έχοντας για αρκετή ώρα στο στόμα σας αυτήν την ευχάριστη / γλυκιά αίσθηση. ( Αφού καλύψατε την επιθυμία σας , μπορείτε να απομακρύνετε την υπολειπόμενη ποσότητα ή να το προσφέρετε σε κάποιον από τους συνδαιτυμόνες σας που δεν… πολυσυμπαθείτε).
  • Διαλέξτε έξυπνα τη σοκολάτα που θα φάτε. Ένα καλό σοκολατάκι από γνήσια κουβερτούρα είναι αρκετό για να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για σοκολάτα με μόλις 50 θερμίδες (η κουβερτούρα δεν έχει επιπλέον ζάχαρη ή γάλα, έχει έντονο άρωμα σοκολάτας και χαρακτηριστικά πικρή γεύση).Αντιθέτως μια πλάκα σοκολάτας μπορεί να σας «κεράσει / προσφέρει» ακόμη και 500 θερμίδες.
  • Προτιμήστε να καταναλώσετε το αγαπημένο σας γλυκό μετά το γεύμα. Με αυτό τον τρόπο, θα μειώσετε την ποσότητα που θα φάτε, απ’ ότι αν τρώγατε μεταξύ των γευμάτων.
  • Όταν θέλετε οπωσδήποτε κάτι γλυκό, επιλέξτε γλυκά που δεν περιέχουν λίπος και χοληστερίνη, όπως τα γλυκά του κουταλιού, το ζελέ, το μέλι και η μαρμελάδα. Έτσι ωφελείτε όχι μόνο η γραμμή σας αλλά και την υγεία σας. Τα γλυκά αυτά έχουν μηδενική περιεκτικότητα σε λίπος σε αντίθεση π.χ. με μια πάστα ή έναν μπακλαβά. Εφόσον λοιπόν στερούνται κορεσμένων λιπαρών-μιας και δεν περιέχουν βούτυρο ή κρέμες-δεν συνιστούν απειλή για τα αγγεία της καρδιάς.

No comments:

Post a Comment