Saturday, October 13, 2012

Νικήστε τις λιγούρες

Έξυπνες λύσεις για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα και τις άσκοπες θερμίδες.

To πρωί Φτιάξτε μία ομελέτα και στη συνέχεια πιείτε ένα ποτήρι γάλα Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ διαπίστωσαν ότι όταν ενήλικες κατανάλωναν αβγό αντί για ψωμί στο πρωινό τους, λάμβαναν λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη μέρα και αισθάνονταν περισσότερο χορτασμένοι. Ακόμη, άτομα που έπιναν 2 ½ φλ. άπαχο γάλα με το πρωινό τους, ανέφεραν μειωμένη όρεξη και λιγότερη κατανάλωση φαγητού το μεσημέρι σύμφωνα με μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition.
Το μεσημέρι Συνοδέψτε το κοτόπουλο ή το μπιφτέκι σας με λαχανικά Καλό είναι να αποφύγετε το ρύζι και τις πατάτες. Ακόμα και μια μικρή μείωση των επεξεργασμένων υδατανθράκων από 55% σε 43% αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπίρμινγχαμ.
Το βράδυ Προσθέστε στο γεύμα σας ελαιόλαδο, ταχίνι ή αβοκάντο Αυτά τα καλά λιπαρά μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτη. Είναι μύθος ότι πρέπει να τρώμε ένα πολύ ελαφρύ βραδινό χωρίς λιπαρά για να μην πάρουμε βάρος. Όταν καταναλώνετε τροφές με λιπαρά, ειδικά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, ενεργοποιείται μια ουσία στο λεπτό έντερο, η οποία κόβει την όρεξη σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ίρβιν. Μην ξεχνάτε λοιπόν να συνοδεύετε τη σαλάτα σας με ελαιόλαδο ή μερικά κομμάτια αβοκάντο ή ντρέσσινγκ με ταχίνι. Τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά.   

Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment