Saturday, October 13, 2012

Τι μπορεί να περιέχουν τα εύκολα, ενδιάμεσα γεύματα;

Ωμοί ξηροί καρποί κάθε είδους (όχι καβουρδισμένοι και αλατισμένοι) είναι φανταστικά υγιεινές τροφές, που είναι πολύ εύκολο να τις έχετε στο σπίτι, την εργασία ή στην τσάντα σας.
Περιέχουν πολλή πρωτεΐνη, υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες μαζί με μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα και άλλα απαραίτητα ιχνοστοιχεία. Ταυτόχρονα οι ξηροί καρποί είναι χαμηλά γλυκαιμικοί και περιέχουν λίγους υδατάνθρακες (βοηθούν να έχουμε σταθερό σάκχαρο αίματος).
Πολλές μεγάλες έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια και τη θνησιμότητα από κάθε αιτία. Φυσικά οι ξηροί καρποί περιέχουν πολλές θερμίδες, αλλά όταν τρώγονται με μέτρο αποτελούν σούπερ τροφή. Τα ολόκληρα βραστά αυγά είναι επίσης εύκολο να τα έχετε μαζί σας, το ίδιο ισχύει για τα φρούτα, όπως π.χ. αχλάδια, μήλα, και τα αποξηραμένα φρούτα, όπως τα αποξηραμένα βερίκοκα.
Αλλά το καλύτερο είναι να συνδυάζετε φρούτα και ξηρούς καρπούς, γιατί τα φρούτα από μόνα τους περιέχουν σχεδόν μόνο υδατάνθρακες και σχεδόν καθόλου πρωτεΐνη και λίπος.

Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment