Sunday, October 28, 2012

Bye – bye belly 40 συμβουλές για μέση δαχτυλίδι

 Bye – bye belly  40 συμβουλές για μέση δαχτυλίδι
Η επίπεδη κοιλιά δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης, είναι και θέμα υγείας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσο πιο μικρή είναι η διάμετρος της μέσης, τόσο πιο πολύ μειώνεται ο κίνδυνος να εμφανιστούν κάποια στιγμή προβλήματα καρδιάς, διαβήτη κ.λπ. Ακολουθήστε τις παρακάτω 40 συμβουλές και αποκτήστε τη μέση δαχτυλίδι που πάντα επιθυμούσατε.

Τι λένε οι έρευνες…
1. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που κάνουν συστηματικά γυμναστική μαζί με σωστή και ισορροπημένη διατροφή έχουν μειώσει 18% το λίπος της κοιλιάς, ποσοστό μεγαλύτερο από τις γυναίκες που απλά κάνουν δίαιτα.
2. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσο πιο πολύ αερόβια άσκηση κάνετε, η οποία καίει το λίπος, τόσο πιο πολλές θερμίδες καίτε κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς. Γι’ αυτό περπατήστε, τρέξτε, πηδήξτε και χάστε πόντους.
3. Σύμφωνα με το περιοδικό American Journal Clinical Nutrition οι γυναίκες που ακολουθούσαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης για όλο το σώμα 2 φορές τη βδομάδα, μείωσαν το λίπος του σώματος και της κοιλίας σε υψηλότερο ποσοστό, από αυτές που έκαναν άλλου είδους άσκηση.
4. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Duke έδειξε ότι αν τρέχει κανείς 30χλμ τη βδομάδα καίει περισσότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με κάποιον άλλο που καλύπτει απόσταση ίση με 20 χλμ τη βδομάδα.

Στο γυμναστήριο
5. Δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση για να μειώσουμε το κοιλιακό λίπος από το τρέξιμο. Ανεβείτε λοιπόν στο διάδρομο ή αν είστε της φύσης, επισκεφθείτε στάδια, πάρκα, πλατείες, τρέξτε ή περπατήστε και μειώστε την κοιλίτσα.
6. Κάντε κοιλιακούς, και συγκεκριμένα ροκανίσματα. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας πριν ακόμα σηκωθείτε και κρατήστε τους έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Με αυτόν τον τρόπο δουλεύετε τους μύες σας ακόμα πιο πολύ.
7. Για να δουλέψτε και άλλες ομάδες μυών της κοιλιάς, κάντε το ποδήλατο! Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, σηκώστε τα πόδια σε ορθή γωνία και κάντε την κίνηση που θα κάνατε αν ήσασταν πάνω σε ποδήλατο. Κρατώντας τους κοιλιακούς σας σφιχτούς, δουλεύετε ακόμα περισσότερους τους κοιλιακούς μύες.
8. Μην παραλείπετε ποτέ τους ραχιαίους. Είναι αυτοί που μαζί με τον υπόλοιπο σκελετό βοηθούν να στέκεστε πιο ίσια. Ξαπλώστε μπρούμυτα, τοποθετήστε τα χέρια σας λυγισμένα δίπλα από το στήθος, με τις παλάμες να ακουμπούν στο έδαφος και ανασηκώστε το στήθος σας εισπνέοντας. Ταυτόχρονα σφίξτε την κοιλιά σας για να γυμνάσετε και τους κοιλιακούς.
9. Αν είστε έτοιμοι για μεγαλύτερες προκλήσεις, δοκιμάστε να εκτελέσετε τους κοιλιακούς πάνω σε μια μεγάλη μπάλα, σαν αυτή που χρησιμοποιούν στο pilates. Έτσι χρησιμοποιούνται περισσότεροι μύες και φυσικά τα αποτελέσματα είναι πιο άμεσα.
10. Μη ρίχνετε το σώμα σας σε… ρουτίνα. Διαφοροποιείστε τις ασκήσεις σας κάθε φορά που πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Προσθέστε μια ή δυο ασκήσεις στο συνηθισμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ή κάθε μήνα αλλάξτε εξολοκλήρου το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείτε. Με αυτόν τον τρόπο «ξεγελάτε» το σώμα σας και το σωματικό σας λίπος, θα μειώνεται πιο γρήγορα.
11. Ξεκινήστε pilates. Σύμφωνα με εγχώρια έρευνα, το pilates βοηθά στη σωστή στάση του σώματος, μειώνει τους πόνους της πλάτης και γυμνάζει όλο το σώμα, δίνοντας έμφαση στην περιοχή της κοιλίας.
12. Αν δε θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο, ξεκινήστε κάποιο άλλο είδος άσκησης. Η καθιστική ζωή, σε συνδυασμό με την κακή διατροφή είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία κοιλίτσας.

Στο τραπέζι
13. Έχει αποδειχθεί ότι αν τρώτε καθημερινά υγιεινά φαγητά αλλά με περισσότερες θερμίδες, θα προσθέτετε λιγότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με άλλους που τρώνε λιγότερες θερμίδες μεν, αλλά κορεσμένα λίπη και λιγότερες φυτικές ίνες.
14. Οι παχύσαρκοι ενήλικες που μειώνουν τις θερμίδες που καταναλώνουν και αυξάνουν τα προϊόντα ολικής άλεσης, χάνουν πιο πολύ λίπος από την περιοχή της κοιλιάς σε σχέση με αυτούς που προτιμούν τα ραφιναρισμένα προϊόντα.
15. Υιοθετήστε τη μεσογειακή διατροφή. Έχει αποδειχθεί από έρευνες, ότι είναι η καλύτερη για τη μείωση του κοιλιακού λίπους, καθώς είναι πολύ πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά.
16. Προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή άπαχες πρωτεΐνες. Αυτό και μόνο μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους, και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.
17. Στη δίαιτα αυξήστε την πρόσληψη ασβεστίου. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Τεννεσί απέδειξε ότι όσοι παίρνουν καθημερινά 1,200-1,300mg ασβέστιο παρουσίασαν τρεις φορές μεγαλύτερη μείωση της περιφέρειας της κοιλιάς, από αυτούς που κατανάλωναν ακριβώς τις ίδιες θερμίδες με μικρότερη πρόσληψη ασβεστίου.
18. Καταναλώστε ένα γιαούρτι τη μέρα και απευθείας εξασφαλίζετε την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου.
19. Διαλέξτε το σωστό γιαούρτι. Αποφύγετε αυτά με τα φρούτα και τη ζάχαρη, που θα αυξήσουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά και επιλέξτε ένα απλό στραγγιστό.
20. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο. Μπορεί να έχει αρκετές θερμίδες (120 θερμίδες/ κουταλιά της σούπας), αλλά συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς.
21. Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που έπαιρναν λιγότερο από 56mg τη μέρα βιταμίνη C ήταν πιο πιθανό να συσσωρεύσουν ποσότητα λίπους στην κοιλιά, από τις γυναίκες που έπαιρναν από 57mg και πάνω.

Στην έξοδο
22. Προσέξτε τι πίνετε. Όσοι αγαπούν τη μπίρα έχουν πάντα μεγαλύτερη διάμετρο μέσης σε σχέση με αυτούς που πίνουν 6 ή ακόμα και περισσότερα ποτά τη βδομάδα!
23. Προτιμήστε το κρασί, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι προστατεύει από το να προστεθούν κιλά στην περιοχή της κοιλιάς, σε σχέση με άλλα ποτά. Πιείτε μόλις 1 ποτήρι τη μέρα οι γυναίκες και 2 οι άντρες, γιατί η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα!
24. Μπορεί τώρα που ήρθε το καλοκαίρι να βγαίνουμε πιο συχνά, αλλά δεν είναι ανάγκη να πίνουμε καθημερινά αλκοόλ. Κάντε εναλλαγές με χυμούς, κρύο τσαί κ.λ.π. και θα διατηρήσετε την κοιλιά σας στα ίδια επίπεδα.
25. Συνήθως στα μπαρ συνοδεύουν το ποτό με ξηρούς καρπούς ή πατατάκια. Αντισταθείτε στον πειρασμό να τα πλησιάσετε, γατί η περιεκτικότητα στο αλάτι αυξάνει την κατακράτηση υγρών και την κοιλίτσα. Ζητήστε αγγουράκια και καροτάκια, που δεν έχουν αλάτι και θερμίδες.
26. Αποφύγετε τα αναψυκτικά με ανθρακικό. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας φουσκώνουν, δηλαδή το αντίθετο από το επιθυμητό.
27. Μην πίνετε από το καλαμάκι, γατί εκτός από το ποτό, εισπνέετε και πολύ αέρα!
28. Μην τρώτε τσίχλες, γιατί εκτός ότι εισπνέετε πολύ αέρα, περιέχουν πολλή ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης.
29. Δοκιμάστε προβιοτικά. Βοηθούν πολύ στην πέψη και αποτρέπουν τα φουσκώματα και τα αέρια.
30. Αν υποφέρετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, πιείτε χαμομήλι, τσάι μέντας ή μάραθου για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και «ξεφουσκώσετε»!
31. Παρατηρήστε ποιες είναι οι τροφές που σας προκαλούν φούσκωμα και βγάλτε τες από τη διατροφή σας.
32. Αποφύγετε τα λαχανικά όπως λάχανο, κουνουπίδι κ.λπ. γιατί συχνά προκαλούν φουσκώματα.
33. Σύμφωνα με έρευνα του International Journal of Obesity οι άνθρωποι που τρώνε μια χούφτα αμύγδαλα κάθε μέρα τείνουν να έχουν μικρότερη περιφέρεια μέσης σε σχέση με αυτούς που δεν τα έχουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.
34. Αποβάλλετε τα trans λιπαρά από τη διατροφή σας, αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ βλαβερά για τον οργανισμό: ανεβάζουν τη χοληστερίνη, εξασθενούν το ανοσοποιητικό, προκαλούν διαβήτη, και είναι υπεύθυνα για περίπου 30,000 θανάτους το χρόνο.
35. Μην το παρακάνετε με τις φυτικές ίνες, γιατί θα έχετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Όχι πια άγχος!
36. Άλλη έρευνα έδειξε ότι όσο πιο πολύ άγχος έχετε τόσο μεγαλύτερη κοιλίτσα επίσης. Αυτό σχετίζεται τόσο με την έκκριση της ορμόνης κορτιζόλης, όσο και με το γεγονός ότι όταν έχουμε άγχος τρώμε περισσότερο και πιο παχυντικό φαγητό.
37. Μην έχετε τις μαύρες σας. Η κατάθλιψη οδηγεί και σε μεγαλύτερο σωματικό βάρος και κοιλιακό λίπος.
38. Οι γυναίκες που κοιμούνται μόνο 5 ώρες τη μέρα είναι πιο πιθανό να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κοιλιακού λίπους, από αυτές που κοιμούνται 7 ώρες τη μέρα.
39. Σταματήστε το κάπνισμα. Η νικοτίνη δεν επιτρέπει στους κοιλιακούς να κάψουν το λίπος, έτσι οι καπνιστές έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κοιλιακού λίπους.
40. Αλλάξτε τρόπο ζωής! Υιοθετήστε ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής και δείτε τον εαυτό σας να γεμίζει ενέργεια και κέφι.

No comments:

Post a Comment