Saturday, October 20, 2012

Κι όμως, δεν είναι light

Επιλέγετε διαιτητικές τροφές για να χάσετε κιλά, αλλά ο δείκτης της ζυγαριάς παραμένει αμετακίνητος. Γιατί; Μπορεί να μην είναι όσο light πιστεύατε.
 
Δημητριακά Μόνο τα ολικής αλέσεως προστατεύουν την υγεία και βοηθούν στην απώλεια βάρους. Κι αυτό γιατί oι φυτικές ίνες που περιέχουν ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού. Ωστόσο πολλά δημητριακά δεν είναι τίποτε περισσότερο από νιφάδες καλαμποκιού με ζάχαρη. Ελέγξτε την ετικέτα: μία μερίδα θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 4 γρ. φυτικών ινών.
Πολύσπορα κριτσίνια διαίτης Στην πραγματικότητα έχουν περισσότερες θερμίδες, λόγω των ξηρών καρπών. Κάθε πολύσπορο κριτσίνι ξεπερνά τις 100 θερμίδες. Προτιμάτε λοιπόν τα σκέτα και καταναλώνετε τους ξηρούς καρπούς χωριστά.
Τυριά light Έχουν χαμηλότερα λιπαρά, αλλά όχι και λιγότερες θερμίδες. Γι' αυτό, αν θέλετε να χάσετε βάρος, καταναλώνετέ τα με μέτρο. Διαφορετικά, προτιμήστε το πλήρες τυρί, σε μικρότερες ποσότητες.
Γιαούρτι Ένα κυπελάκι πλήρες στραγγιστό με μέλι έχει 250-300 θερμίδες. Τα γιαούρτια με φρούτα και δημητριακά έχουν ζάχαρη και άρα περισσότερες θερμίδες. Διαλέξτε σκέτο γιαούρτι, με μειωμένα λιπαρά και προσθέστε φρέσκα φρούτα.

Πηγή : http://www.preventionmag.gr

No comments:

Post a Comment