Saturday, November 24, 2012

Παχυντικές τροφές που όμως... αδυνατίζουν!


Τελικά μήπως υπάρχει «διατροφικός» Θεός;

Αποφασίσατε να κάνετε δίαιτα ή έστω να προσέξετε τη διατροφή σας και έχετε βαρεθεί να τρώτε σαλάτες και βραστά; Το παρακάτω θέμα θα σας χαρίσει σίγουρα χαμόγελα γιατί πολύ απλά θα σας αποδείξουμε ότι κάποια από τα «αμαρτωλά» τρόφιμα που αποφεύγετε με νύχια και με δόντια, ίσως κατά βάθος να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά!...

1. Σοκολάτα: Ναι καλά διαβάσατε! Ίσως να μην είναι η πρώτη επιλογή των διαιτολόγων όταν φτιάχνουν μία διατροφή, αλλά σύμφωνα με νέες έρευνες, βρέθηκε ότι η συγκεκριμένη λιχουδιά δεν είναι και τόσο ένοχη τελικά! Επιστήμονες λοιπόν ανακάλυψαν ότι η σοκολάτα με μέτρο πάντα, είναι ικανή να αφυπνίσει τον μεταβολισμό μας με αποτέλεσμα να βοηθήσει στην απώλεια κιλών.

2. Τηγανητά και κέικ: Αγαπάτε τα τηγανητά και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη θέα ενός ζουμερού κέικ σοκολάτας; Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα καταναλώσετε άφοβα, αλλά μόνο ως πρωινό. Σύμφωνα με έρευνες, είναι θετικό να δίνουμε μια καλή εκκίνηση στον μεταβολισμό μας στην αρχή της ημέρας, γιατί έτσι και η λειτουργία του είναι πιο εντατική κατά τη διάρκεια αλλά και του δίνουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Επιπλέον, ο ανθρώπινος μεταβολισμός λειτουργεί με πιο εντατικούς ρυθμούς τα πρωινά.

3. Μπύρα: Μπορεί να θεωρείται από τα πιο παχυντικά ποτά, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μύθο. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είναι προτιμότερο να καταναλώσετε ένα ποτήρι μπύρα αντί για οποιοδήποτε άλλο ποτό. Μάλιστα, αν αντικατασταθεί ένα ποτήρι κρασί με ένα ποτήρι μπύρα την εβδομάδα, ισοδυναμεί με μισή ώρα χαλαρό τρέξιμο. Δεν ακούγεται και κακό...

4. Τροφές υψηλές σε λιπαρά: Όλοι μας καταναλώνουμε φαγητά με πολλά λιπαρά και θερμίδες, αλλά όλα εξαρτώνται από το είδος των λιπαρών αυτών. Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν, ανακαλύφθηκε ότι όσοι καταναλώνουν συχνά Ω3 λιπαρά χάνουν ευκολότερα βάρος από όσους τα έχουν αποκλείσει από τη διατροφή τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένες τροφές δημιουργούν την ψευδαίσθηση του κορεσμού με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο!

5. Συχνά γεύματα: Ακούγεται οξύμωρο αλλά είναι αληθινό. Όταν δίνουμε ελάχιστη τροφή στον οργανισμό μας, ο μεταβολισμός λειτουργεί όλο και πιο αργά με αποτέλεσμα αντί να αδυνατίζουμε να παχαίνουμε. Η λύση δεν είναι φυσικά να τρώμε τεράστιες ποσότητες, αλλά να μην υποβάλλουμε το σώμα μας σε καθεστώς πείνας γιατί μοιραία θα μας τιμωρήσει. Αντί λοιπόν να παραλείπετε γεύματα, φάτε υγιεινά και γυμναστείτε.

Πηγή : http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment