Sunday, November 18, 2012

Έχετε λιγούρα για γλυκό; Έχουμε τη λύση!

Εάν αγαπάτε τα γλυκά αλλά όχι τις θερμίδες τους τότε θα λατρέψετε τα παρακάτω 10 εναλλακτικά σνακ.


Το γλυκό δεν είναι μόνο ευχαρίστηση αλλά είναι και ανάγκη! Για να μην έχουμε λοιπόν τύψεις όταν ανακουφίζουμε την λιγούρα μας με αυτά ας δούμε μερικές εναλλακτικές και σχεδόν υγιεινές προτάσεις που και θα ικανοποιήσουν την ανάγκη μας και δεν θα μας φορτώσουν με θερμίδες.
Γιαούρτι: Τα light γιαούρτια που έχουν φρούτα μέσα είναι ένας ωραίος και δροσιστικός τρόπος για να δαμάσουμε την ανάγκη μας για γλυκό.
Μους στιγμής σοκολάτας ή βανίλιας: Είναι ένα αγαπημένο γλυκό που τρώγαμε ως παιδί, είναι απολαυστικό και έχει λίγες θερμίδες. Τι άλλο να ζητήσουμε;
Ανάμεικτοι ξηροί καρποί: Αναμειγνύοντας ανάλατους ξηρούς καρπούς με σταφίδες, goji berries και άλλα ξερά φρούτα λαμβάνετε τις θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες που χρειάζεστε και ικανοποιείται την λιγούρα για γλυκό, υγιεινά.
Σοκολάτα ρόφημα: Ένας ακόμα τρόπος να ξεγελάσετε γλυκά τον εαυτό σας είναι πίνοντας μια ζεστή σοκολάτα. Αναμείξτε κακάο με λίγες θερμίδες μέσα σε γάλα λίγων λιπαρών και έχετε το τέλειο απογευματινό ρόφημα.
Καφές με γεύσεις: Ένα άλλο ρόφημα είναι και ο καφές που είναι εμπλουτισμένος με γεύσεις και αρώματα. Επιλέξτε καφέ καραμέλας, βανίλιας, σοκολάτας και η διάθεση σας για γλυκό θα λυθεί.
Σορμπέ: Είναι γνωστό πως το παγωτό σορμπέ είναι ο πλέον εναλλακτικός τρόπος να φάτε παγωτό χωρίς να λάβετε τις θερμίδες του.
Smoothie: Κάντε ένα σπιτικό smoothie για λιγότερες θερμίδες και έξτρα γεύση.
Μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλά: Τέλειος συνδυασμός που για καλή μας τύχη είναι και υγιεινός όταν σαφώς καταναλώνετε σε φυσιολογικές ποσότητες.
Ψητά μήλα: Το αγαπημένο φρούτο της εποχής μπορεί από μόνο του να γίνει το τέλειο γλυκό, αφού ψημένο στο φούρνο καραμελώνει και πασπαλισμένο με κανέλα και μοσχοκάρυδο κάνει πάρτι στο στόμα μας.
Δημητριακά με φρούτα: Είναι τραγανά και άρα ικανοποιούν και την ακοή μας και είναι όσο γλυκά πρέπει για να διώξουν την λιγούρα μας.

Πηγή : http://www.jenny.gr

No comments:

Post a Comment