Friday, November 23, 2012

Σώστε τα μαλλιά σας εν μέσω… διατροφής

Η απώλεια μαλλιών είναι από τις πιο επίφοβες καταστάσεις για άντρες, αλλά και για γυναίκες, αν και κατά βάση επηρεάζει περισσότερο τους άντρες. Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται ετησίως σε προϊόντα αναδόμησης μαλλιών και σε εμφυτεύσεις, αλλά έχετε συνειδητοποιήσει ότι η διατροφή σας και ο τρόπος ζωής μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη υγεία των μαλλιών και στην απώλειά τους;

Η ανδρική απώλεια μαλλιών, όπου συνήθως επικεντρώνεται στο πάνω μέρος της κεφαλής, είναι ως επί το πλείστον κληρονομούμενη και δεν μπορεί να προληφθεί. Μπορείτε, ωστόσο, να εξασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας και οι θύλακες τρέφονται σωστά, καθώς αυτό μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη της αποδυνάμωσης των μαλλιών και της αργής επαναφύτρωσής τους που προκαλείται από διατροφικές ελλείψεις.
  1. Φρούτα και Λαχανικά για Αντιοξειδωτικά.
    Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, διάφορες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα φρούτα και τα λαχανικά (όσο πιο χρωματιστά = τόσο το καλύτερο) είναι ένα σημαντικό μέρος της διατροφής, παρέχοντας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξη των μαλλιών. Για παράδειγμα, η Βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την σύνθεση του κολλαγόνου, του συνδετικού ιστού που δίνει τη δομή στις τρίχες. 
  2. Προϊόντα Ολικής Άλεσης και Αδιάλυτες Φυτικές Ίνες
    Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι καλές πηγές αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες είναι ιδιαίτερης σημασίας για την καταπολέμηση της αντίστασης στην ινσουλίνη, κατάσταση η οποία έχει συσχετισθεί με φαλάκρα ανδρικού τύπου σε κάποιες έρευνες. Επιπλέον, τα προϊόντα ολικής άλεσης αποτελούν φυσική πηγή Βιταμίνης Β6 και συχνά εμπλουτίζονται και με φυλλικό οξύ, και τα δύο εκ των οποίων είναι σημαντικά στην εξασφάλιση καλής παροχής αίματος και οξυγόνου για τη θρέψη των θυλάκων και των τριχών. 
  3. Κρέας για Ψευδάργυρο   Τα άπαχα κρέατα όχι μόνο είναι πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά περιέχουν επαρκείς ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως Βιταμίνη Β6 και Β12 και βιοτίνη. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι παρέχουνε σίδηρο και ψευδάργυρο, συστατικά τα οποία απαιτούνται για την αποτροπή της απώλειας μαλλιών λόγω της έλλειψής τους.
  4. Νερό για λάμψη
    Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων υγρών που βοηθά στην μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, διατηρώντας τα μαλλιά ενυδατωμένα, λαμπερά και δυνατά. 
Πηγή : http://www.enmesodiatrofis.gr

No comments:

Post a Comment