Saturday, November 24, 2012

Γιατί παχαίνουμε το χειμώνα;

Γιατί παχαίνουμε το χειμώνα;

Και tips για το πώς να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας

Ο χειμώνας δειλά δειλά μπαίνει. Μαζί του όμως κάνουν και πανηγυρική είσοδο και τα περιττά κιλά. Γιατί πάντα παχαίνουμε το χειμώνα και οι προσπάθειες του καλοκαιριού πάνε χαμένες;

Παχαίνουμε ευκολότερα το χειμώνα για αυτούς τους λόγους:

1. Toυς χειμερινούς μήνες μας πιάνει μια αγάπη για ακινησία. Λατρεύουμε να μένουμε με τις ώρες στο κρεβάτι και να χουχουλιάζουμε στον καναπέ. Αντίθετα, το καλοκαίρι, βγαίνουμε περισσότερες βόλτες, κινούμαστε, παίζουμε ρακέτες, beach volley και φυσικά κολυμπάμε.
2. Εξαιτίας του κρύου καιρού, μένουμε περισσότερο μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε κοντά στον εχθρό που λέγεται ψυγείο. Οι πιθανότητες τσιμπολογήματος, λοιπόν, αυξάνονται δραματικά και μαζί τους και τα κιλά.
3. Το χειμώνα επίσης, σκεπτόμενοι ότι έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας, παρατάμε το γυμναστήριο και αποφασίζουμε να ενδώσουμε σε περισσότερους γευστικούς πειρασμούς μιας και η ώρα του bikini αργεί.
4. Τελευταίος και πολύ σημαντικός λόγος που ο χειμώνας μας παγιδεύει, είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων. Πόσες από εσάς χάνετε τη μπάλα μπροστά στις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές; Και μπορεί να θεωρείτε ότι η χρονική περίοδός τους είναι μικρή, όμως πιστέψτε μας, θα παλεύετε να χάσετε τις χριστουγεννιάτικες αμαρτωλές θερμίδες πολλούς μήνες μετά.

Ποια είναι τα tips ώστε να μη μας παχύνει ο χειμώνας;

- Μην ξεφεύγετε διατροφικά επειδή θεωρείτε ότι το καλοκαίρι αργεί. Δεν είπαμε να είστε υπερβολικά αυστηροί , αλλά μη φτάσετε και στο άλλο άκρο. Τρώτε τουλάχιστον 5 μικρά γεύματα και αν έχετε τάση για τσιμπολόγημα επιλέξτε μια μπάρα δημητριακών, ένα γιαούρτι ή κάποιο φρούτο.
- Μη σταματάτε να επισκέπτεστε το γυμναστήριο. Εντάξτε το στο καθημερινό σας πρόγραμμα και αν το βαριέστε φροντίστε να ασχοληθείτε με κάποιο άθλημα, όπως είναι το tennis ή ο χορός.
- Κινηθείτε, βγείτε για ποδήλατο, βγάλτε βόλτα το σκύλο σας και προς Θεού μη βγάλετε ρίζες στον καναπέ σας με τη δικαιολογία ότι... κάνει κρύο!

Πηγή : http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment