Friday, November 23, 2012

Τρόφιμα που καταστρέφουν το δέρμα

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν αφορά μόνο το αδυνάτισμα αλλά και την σωστή λειτουργία και υγεία του δέρματος.



Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που θεωρούνται ύποπτα για κάποιες δυσλειτουργίες του δέρματος. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά:
1. Το λευκό ψωμί. Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως όλα τα λευκά ψωμιά και ζύμες, οι πατάτες, το ρύζι, τα επεξεργασμένα σνακ και άλλα έχουν συνδεθεί με την αύξηση της ακμής. Προτιμήστε τα τρόφιμα μη επεξεργασμένα, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα σιτάρι ολικής άλεσης και τα λαχανικά.
2. Το αλάτι. Το αλάτι είναι υπεύθυνο για την κατακράτηση υγρών στο σώμα, το ίδιο και στο πρόσωπο. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί πρήξιμο στο πρόσωπο. Μειώστε όσο περισσότερο μπορείτε το αλάτι, αντικαταστήστε το με αρωματικά φυτά όπως τον άνηθο και τη ρίγανη, επίσης, ξεπλένετε καλά τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα για να φύγει το περιττό αλάτι.
3. Τα γαλακτοκομικά. Σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόσασταν ότι το γάλα μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιδράσεις στο δέρμα. Μπορεί το γάλα να έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό όμως για το δέρμα διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι σχετίζεται με την εμφάνιση της ακμής. Αν έχετε ακμή, δοκιμάστε να σταματήσετε το γάλα για ένα μικρό διάστημα για να δείτε αν το δέρμα σας θα παρουσιάσει αισθητή διαφορά. Δεν μιλάμε για την θεραπεία της ακμής αλλά για την μείωση της.
4. Το αλκοόλ. Η συχνή κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ έχει άμεσο αντίκτυπο στο δέρμα που σταδιακά γίνεται θαμπό και αφυδατωμένο. Επίσης, το αλκοόλ προκαλεί την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στο πρόσωπο αλλά και κάποια σημεία του σώματος ευρυαγγείες.
5. Τα γλυκά. Όλοι λατρεύουμε τα γλυκά, όμως η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί χαλάρωση, βαθιές ρυτίδες και θαμπό δέρμα, καθώς καταστρέφει την ελαστίνη και το κολλαγόνο.
6. Τα τηγανιτά και κακά λιπαρά οξέα (trans fats). Όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει και αποφεύγει τα τηγανιτά φαγητά καθώς και αυτά που περιέχουν κακά λιπαρά οξέα για λόγους υγείας, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν αρνητικές επιδράσεις και στην υγεία του δέρματος καθώς εμφανίζει πρόωρη γήρανση. Παράλληλα τα τρόφιμα αυτά προκαλούν κακή κυκλοφορία του αίματος, φραγμένους πόρους και συσσώρευση βακτηριδίων στους πόρους που οδηγούν στην εμφάνιση της ακμής.
7. Τα επεξεργασμένα κρέατα. Τα διάφορα αλλαντικά είναι επεξεργασμένα κρέατα και συνήθως περιέχουν αλάτι, συντηρητικά, κορεσμένα λίπη και νιτρικά άλατα που προκαλούν διάφορες δυσλειτουργίες στο δέρμα.

Πηγή : http://www.jenny.gr

No comments:

Post a Comment