Saturday, November 24, 2012

Αδυνατίστε τρώγοντας

Αν ξεκινάτε από το πρωί χωρίς να έχετε σκεφτεί τι θα φάτε στη διάρκεια της ημέρας, θα μπείτε σε μπελάδες... Είμαστε συνεχώς απασχολημένοι και αυτό το ξέρουν αυτοί που παράγουν τρόφιμα.
Έτσι μας προσφέρονται αμέτρητες, εύχρηστες, φτηνές και εύκολα διαθέσιμες λύσεις. Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα τρόφιμα είναι επεξεργασμένα σε μεγάλο βαθμό και δεν έχουν απαραίτητα παραχθεί έχοντας υπόψη την υγεία μας. Έχουν καλή γεύση, αλλά τι επίδραση έχουν στον οργανισμό;
Αν εμπιστευθείτε τη διατροφή σας σε τέτοιες πρόχειρες λύσεις γρήγορου φαγητού, θα πληρώσετε δυστυχώς ένα τίμημα τόσο με τη μορφή κακής και ασταθούς επίδοσης όσο και προβλημάτων υγείας αργότερα στη ζωή. Το γρήγορο έτοιμο φαγητό περιέχει κατά κανόνα πολλούς επεξεργασμένους, ανθυγιεινούς υδατάνθρακες, συχνά σε συνδυασμό με ανθυγιεινά λιπαρά. Αυτό που προσφέρει λιγότερο το φαστ φουντ είναι πρωτεΐνες, απαραίτητα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
Αν δεν προγραμματίζετε τα γεύματά σας, καταλήγετε είτε σε πρόχειρες λύσεις είτε να τρώτε μόνο ένα ή δύο γεύματα. Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες, ενώ θα έπρεπε να τρώτε συχνά για να προλάβετε το αίσθημα της έντονης πείνας.
Η λύση είναι αρκετά απλή, όμως προϋποθέτει αλλαγή νοοτροπίας. Πρέπει να προγραμματίζετε τα γεύματά σας και να μαγειρεύετε πριν πεινάσετε. Πολλοί πάνε στη δουλειά χωρίς πρωινό με αποτέλεσμα να τρώνε κάτι τυχαίο και λιγότερο υγιεινό.
Οι περισσότεροι γυρνούν σπίτι μετά τη δουλειά κουρασμένοι και πεινασμένοι και τότε αρχίζουν να σκέφτονται να μαγειρέψουν. Όμως δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε κουράγιο κι έτσι καταλήγουν μάλλον σε εύκολη λύση με διανομή κατ' οίκον.
Το καλύτερο είναι να μαγειρεύετε πάντα μια μέρα νωρίτερα, αλλά αφού έχετε γευματίσει. Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφετε από τη δουλειά, το φαγητό είναι έτοιμο, το ζεσταίνετε και το απολαμβάνετε! Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερες μερίδες, να τις χωρίσετε και να τις διατηρήσετε στην ψύξη ή στην κατάψυξη.
Αν θέλει κανείς να κερδίσει έναν πόλεμο, χρειάζεται σχεδιασμό, όπλα και προμήθειες. Αν εργάζεστε, η πρώτη σας μικρή επένδυση πρέπει να είναι ένα καλοφτιαγμένο πακέτο μεσημεριανού φαγητού που μπορείτε να γεμίσετε με υπόλοιπα από το χθεσινό γεύμα ή μια φρέσκια σαλάτα, για παράδειγμα κοτόπουλο, τόνο, αυγά, ξηρούς καρπούς κ.λπ.
Αν η εργασία σας απαιτεί να είστε σε κίνηση, υπάρχουν πολλά δοχεία για να διατηρήσετε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment