Friday, November 23, 2012

Υγιεινή Διατροφή & Διαιτολογική Μέριμνα


Πηγή : http://www.enmesodiatrofis.gr


ΤΟ  ΤΡΙΠΤΥΧΟ  ΤΗΣ   ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ :  « μέτρο ισορροπίαποικιλία ».

Η επιτυχία ενός διατροφικού προγράμματος στηρίζεται στη σωστή οργάνωση, το προσεγμένο σχεδιασμό και την καλή συνεργασία ανάμεσα στο διαιτολόγο και τον πελάτη. Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους πελάτες εξετάζοντας ξεχωριστά κάθε περίπτωση και αναζητώντας λύσεις για κάθε ιδιαίτερο πρόβλημα.
Η κατάχρηση και η υπερβολή θεωρούνται τα αντίθετα του μέτρου και του απαραίτητου / αναγκαίου. Ο ρυθμιστής της ανάγκης για τροφή είναι το μυαλό και το σώμα μας και πάντα θα πρέπει να τα ακούμε, μιας και το ένστικτο πολλές φορές μας δίνει τα μηνύματά του.
Το σώμα μας έχει από μόνο του την ικανότητα να καθορίζει τόσο την ποσότητα, όσο και την συχνότητα των γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα μηνύματα αυτά είναι της πείνας και του κορεσμού. Τρώμε όταν πρέπει να φάμε, εφόσον δεν έχουμε αφήσει μεγαλύτερα από 3-4 ώρες κενά μεταξύ των γευμάτων, με ηρεμία, αργά, σε όμορφο περιβάλλον και ιδίως στο χώρο και στη στάση που επιτρέπεται να καταναλώσουμε το φαγητό μας. Η διαδικασία του φαγητού τελειώνει όχι όταν ήδη έχουμε σκάσει ή δεν χωράει άλλο το στομάχι μας ή όταν νιώσουμε δυσφορία / φουσκώματα, αλλά όταν ο εγκέφαλος έχει λάβει το σήμα της πληρότητας.
Η ισορροπία στις επιλογές μας έχει να κάνει με την λήψη τροφίμων από όλες τις ομάδες αυτών, με την αντίστοιχη κατανάλωσή τους σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να αποκλείει την όποια γλυκιά αμαρτία. Ισορροπία επίσης υπάρχει ανάμεσα στην προσλαμβανόμενη ενέργεια και στην ενέργεια που καταναλώνουμε με οποιαδήποτε μορφή άσκησης.
Ποικιλία σημαίνει ότι στο τραπέζι μας συμπεριλαμβάνονται φαγητά από όλες τις ομάδες τροφίμων και ιδίως στις εναλλακτικές επιλογές ανά κατηγορία, ώστε μέσα από την ποικιλία να λαμβάνονται εξίσου σημαντικά και διαφορετικά θρεπτικά συστατικά που δρουν ευεργετικά σε διάφορα συστήματα του οργανισμού μας.

No comments:

Post a Comment