Saturday, November 24, 2012

Πέντε τρόποι να μην πάρετε βάρος στις γιορτές

Πέντε τρόποι να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
Έξυπνα τρικ για να μην σας βγουν οι χριστουγεννιάτικες παρασπονδίες από τη μύτη

Όπου να' ναι ξεκινούν τα εορταστικά πάρτι και είναι γνωστό ότι, πολύ συχνά, όταν βρισκόμαστε σε αυτά, αδυνατούμε να δείξουμε εγκράτεια, ειδικά αφού έχουμε πιει το δεύτερο ποτό μας. Επειδή η εορταστική περίοδος κρατάει πολύ περισσότερο από την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καλό είναι να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να την βγάλουμε καθαρή, από θερμιδικής απόψεως, και να μην ταλαιπωρηθούμε, στη συνέχεια, με τα παραπανήσια κιλά. Πέντε έξυπνα τρικ θα μας βοηθήσουν να παραβρεθούμε παντού, να μην στερηθούμε τίποτα και να διατηρήσουμε την γραμμή μας και αυτή τη σεζόν.

1) Μειώστε το πρωινό και το γεύμα σας κατά 100 με 200 θερμίδες
Μερικές σχετικά ανώδυνες μέθοδοι: βάλτε άπαχο αντί για πλήρες γάλα στον latte σας, προτιμήστε δύο ρυζογκοφρέτες αντί για μία φέτα κέικ, στικς καρότου αντί για τσιπς και ούτω καθεξής.

2) Με την βοήθεια των σπόρων chia
Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας από τους θαυματουργούς σπόρους (θα τους βρείτε σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής) στο νερό ή τον χυμό σας και πιείτε το μείγμα πριν φύγετε από το σπίτι σας. Οι σπόροι διαστέλλονται, μέσα στο στομάχι σας, δίνοντας αίσθημα κορεσμού, ενώ τα Ω-3 λιπαρά που περιέχουν καταπολεμούν το κάψιμο στο στομάχι, από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή αλκοόλ.

3) Εξερευνήστε τον μπουφέ
Όταν φτάσετε στο πάρτι, και έχετε μπροστά σας τα πιάτα και το finger food του μπουφέ, καταρχήν «σκανάρετε» καλά τις τροφές γύρω σας. Βρείτε ποια είναι η λιχουδιά που σας φαίνεται νοστιμότερη και θέλετε διακαώς να φάτε και απλώς αποκλείστε την από τις επιλογές σας. Καταναλώστε τις υπόλοιπες τροφές με σύνεση.

4) Το κόλπο του μικρού πιάτου
Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο. Πάρτε μικρό πιάτο, βάλτε το φαγητό που θέλετε και μην το ξαναγεμίσετε. Απλά τα πράγματα.

5) Αποφύγετε να φάτε βραδινό
Ή έστω καταναλώστε ένα μικρό και υγιεινό γεύμα (π.χ. ένα γιαούρτι). Με δεδομένο ότι, ημερησίως, η μέση ενήλικη γυναίκα δικαιούται 1.500 με 1.800 θερμίδες, γλιτώνετε 500- 600 θερμίδες από το βραδινό σας συν τις 200- 300 που έχετε κόψει από τα άλλα γεύματα της ημέρας. Έτσι, δεν θα σκεφτείτε να πιείτε αυτό το δεύτερο ποτό.

Πηγή :http://www.queen.gr/

No comments:

Post a Comment