Wednesday, November 7, 2012

Μείνε αδύνατη με κόλπα από την Ελένη Πετρουλάκη

Την «ανακρίναμε» και τελικά μας αποκάλυψε όλα τα μυστικά της. Η Ελένη Πετρουλάκη Ivic αποκαλύπτει πως θα βάλεις κόκκινη γραμμή στην ζυγαριά σου (καθώς και το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής της)!
 
Kάθε πότε ανεβαίνει η Ελένη στη ζυγαριά:

«Ζυγίζομαι πάντα μία φορά την εβδομάδα, αλλά δεν έχω άγχος. Αυτό όχι γιατί δεν παχαίνω, αλλά επειδή με το ρυθμό που ελέγχω το βάρος μου δεν προλαβαίνει ποτέ να αυξηθεί τόσο ώστε το να επανέλθω να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Έχω χαράξει την κόκκινη γραμμή μου στη ζυγαριά και φροντίζω να μην την ξεπερνάω ποτέ».
 
Και ποια είναι αυτή γραμμή;
«Είναι στα 3 κιλά πάνω από το κανονικό μου βάρος. Σε αυτό το όριο μπορώ και διατηρώ τον έλεγχο, χωρίς να αγχώνομαι. Είναι κιλά που μπορώ να χάσω εύκολα, γρήγορα και... ανώδυνα».
 
Τελικά, η Ελένη έχει αυξομειώσεις στο βάρος της;
«Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Ας μην ξεχνάμε ότι η άσκηση είναι καθοριστικός παράγοντας στη διατήρηση σταθερού βάρους κι εγώ γυμνάζομαι καθημερινά. Ωστόσο, στις γιορτές και τις διακοπές, όπως όλες οι γυναίκες, παίρνω συνήθως 2-3 κιλά».

Ακολουθεί κάποιο ειδικό πρόγραμμα επαναφοράς;
«Ναι, χρόνια τώρα, καθώς είναι αλάνθαστο και δε με έχει απογοητεύσει ποτέ. Είναι ειδική διατροφή και άσκηση για 2 εβδομάδες. Μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί να παρατείνω τη διάρκειά του, γιατί είμαι πολύ πειθαρχημένη στην κόκκινη γραμμή που λέγαμε...»
Τ
ι περιλαμβάνει, λοιπόν, αυτό το πρόγραμμα;
Ξεκινάω με μία ημέρα αποτοξίνωση, 6 ημέρες διατροφή, επαναλαμβάνω την 24ωρη αποτοξίνωση και άλλες 6 ημέρες διατροφής».
 
Πιστεύει η Ελένη στην αναγκαιότητα της αποτοξίνωσης;
«Πάρα πολύ. Ας μη γελιόμαστε, περιττά κιλά σημαίνουν κακή διατροφή, άρα τοξίνες. Δεν παχαίνεις τρώγοντας φρούτα και λαχανικά. Άρα, ο οργανισμός θέλει να παίρνει μία ανάσα και να “καθαρίζει”. Η αποτοξίνωση είναι απαραίτητη όχι μόνο για το αδυνάτισμα, αλλά για την καλή λειτουργία του οργανισμού γενικότερα. Είναι αντίδοτο στην κάθε είδους μικρή ή μεγάλη φλεγμονή και των συνεπειών της».
 
Τι περιλαμβάνει μια ημέρα αποτοξίνωσης της Ελένης;
«Να διευκρινίσω ότι πρόκειται για 24ωρο και όχι για μία ημέρα. Αρχίζω την αποτοξίνωση από τις 12 η ώρα τη μία ημέρα μέχρι τις 12 της επομένης. Με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο εύκολη και δεν προλαβαίνεις να νιώσεις πείνα.
Για μένα, λοιπόν, αποτοξίνωση σημαίνει αποκλειστική κατανάλωση φρέσκων χυμών. Προσοχή, εννοώ χυμούς που φτιάχνω μόνη μου εκείνη την ώρα και όχι συσκευασμένους».
 
Χυμούς αποκλειστικά φρούτων ή και λαχανικών;
«Με φρούτα και λαχανικά. Τα δικά μου αγαπημένα είναι το μήλο, το πορτοκάλι, το σταφύλι, το αχλάδι, η μπανάνα, το σέλινο, η ντομάτα και το καρότο. Επειδή μου αρέσει πολύ επίσης, χρησιμοποιώ και το τζίντζερ. Και πίνεις όσα ποτήρια θες».

Και ακολουθεί το πρώτο εξαήμερο διατροφής που περιλαμβάνει τι;
«Καθημερινά για πρωινό τρώω 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής αλέσεως με ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών.

Το μεσημεριανό και βραδινό μου γεύμα αποτελείται από μία μερίδα βραστό κοτόπουλο ή ψάρι μαζί με μια βραστή σαλάτα, στην οποία βάζω μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Ανάμεσα στα γεύματα τρώω ένα φρούτο, που μπορεί να είναι μήλο, πορτοκάλι ή ακτινίδιο. Βέβαια, να μην ξεχάσω να τονίσω πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση νερού.

Στη συνέχεια επαναλαμβάνω το 24ωρο αποτοξίνωσης –ίδιο με την προηγούμενη φορά– και μετά άλλες 6 ημέρες διατροφής, στις οποίες το μόνο που αλλάζει είναι ότι το κοτόπουλο και το ψάρι είναι ψητά, αντί για βραστά».
 
Ακούγεται κάπως αυστηρό το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει κίνδυνος... υποτροπών;
«Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, όσο περισσότερο δεν καταναλώνουμε τρόφιμα ή ροφήματα με ζάχαρη τόσο λιγότερο τα “ζητάει” ο οργανισμός μας. Ο συνδυασμός πρωτεΐνης με σαλάτα είναι πολύ χορταστικός, ενώ τα συγκεκριμένα φρούτα είναι ιδανικά για να μην προκύπτουν λιγούρες. Επίσης, με τη συγκεκριμένη διατροφή παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά. Αν κάποια στιγμή πεθαίνω για γλυκό, τρώω αποξηραμένα δαμάσκηνα».
 
Αυτή λοιπόν είναι η διατροφή μας. Χρειάζεται να συνδυάζεται και με άσκηση;
«Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά όταν αυτό το πρόγραμμα συνδυάζεται και με άσκηση. Οτιδήποτε βοηθά και κινητοποιεί το μεταβολισμό, ακόμα και μισή ώρα περπάτημα τη μέρα».

Info: κάθε φορά που βλέπεις ότι περνάς την κόκκινη γραμμή στη ζυγαριά, αποκολούθησε το αποτοξινωτικό πρόγραμμα της Ελένης! Ταυτόχρονα, ακολούθησε και το νέο πρόγραμμα ασκήσεών της, που ακούει στο όνομα Sentao Yoga!
 
Έχε πάντα στο νου σου το μότο: «Η γυμναστική είναι εκτόνωση, διασκέδαση και απίστευτη ένεση αυτοπεποίθησης. Αρκεί να την κάνεις τακτική συνήθεια, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, για να μη θες να την εγκαταλείψεις ποτέ!»

Πηγή : http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment